Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Рецепт класичної лазаньї не такий швидкий, як із готовим тестом, яке можна взяти в магазині, але м'який смак страви вартий очікувань.

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна приготувати вдома лазанню та не купувати для цього готового тіста.

Інгредієнти :

  • Яйця – 3 шт.
  • Шпинат - 100 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Моцарела - 200 г
  • Пармезан - 70 г
  • Баклажани запечені - 300 г

Соус "Болоньєзе" (на 2 порції лазаньї) :

  • М'ясо (свинина, яловичина або суміш) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Помідори - 1 кг
  • Масло гхі - 1 ст.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець – 0,5 шт.

Соус "Бешамель" (на 1 порцію лазаньї) :

  • Молоко - 700 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Борошно пшеничне - 70 г
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування :

Змішайте яйця зі шпинатом, борошном пшеничним та іншим на вибір, додайте сіль та оливкову олію. Замісіть тісто, оберніть його плівкою і залиште на якийсь час, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Розкотіть тонкі листи для лазаньї, підсипаючи борошном, наріжте за розміром форми. Листи накрийте плівкою.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі в каструлі розтопіть олію, додайте борошно, обсмажте кілька хвилин. Поступово вливайте молоко, помішуючи, щоб не було грудок. Додайте сіль та мускатний горіх, поки суміш не стане густою.

На олії Гхі обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник, чебрець і гострий перець. Додайте м'ясний фарш, обсмажте до напівготовності. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, потім краще додайте очищені та нарізані помідори, тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин.

У форму викладіть шар соусу "Болоньєзе", потім пасту. Наступний шар - запечені баклажани, соус "Бешамель" та тертий сир. Повторіть шари, завершуючи шаром пасти, який покрийте сиром до смаку.

Випікайте лазанню в духовці при 180 °C протягом 30-40 хвилин, завершила рецепт "Мастер Шеф" Литвинова.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Водителей обязали получить специальных код

Бензин, дизель и автогаз: что будет с ценами до конца года

Любимый завтрак из лаваша: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал рецепт ленивой пиццы

Нардеп-военный рассказал о реальной ситуации на фронте: "Не верьте проходимцам, которые заявляют..."

Штраф за отказ от ВЛК отменят: кто избежит наказания за нарушение военного учета

Налоги, проезд, коммуналка: какие льготы предоставят пенсионерам в октябре

Гороскоп на 3 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, кого ждут вызовы в карьере

Почему нельзя открывать окна 3 октября и зачем сегодня есть чеснок: приметы и запреты на Дионисия

Ньютон еще в 18 веке предсказал точный год конца света – осталось мало времени

Тыквенно-апельсиновый пудинг: "Мастер Шеф" Татьяна Литвинова раскрыла секрет простого и вкусного десерта

Как правильно сажать голубику: советы и секреты от профессиональных фермеров

Хрустящие огурцы на зиму: звезда "Мастер Шеф" раскрыла семейный рецепт

Когда высаживать саженцы винограда для щедрого урожая: садоводы назвали идеальное время

Октябрьское солнечное затмение: астрологиня рассказала, что изменится в жизни украинцев

Водителям подсказали, как избежать штрафа в случае остановки полицией: хитрость с двигателем