Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Рецепт класичної лазаньї не такий швидкий, як із готовим тестом, яке можна взяти в магазині, але м'який смак страви вартий очікувань.

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна приготувати вдома лазанню та не купувати для цього готового тіста.

Інгредієнти :

  • Яйця – 3 шт.
  • Шпинат - 100 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Моцарела - 200 г
  • Пармезан - 70 г
  • Баклажани запечені - 300 г

Соус "Болоньєзе" (на 2 порції лазаньї) :

  • М'ясо (свинина, яловичина або суміш) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Помідори - 1 кг
  • Масло гхі - 1 ст.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець – 0,5 шт.

Соус "Бешамель" (на 1 порцію лазаньї) :

  • Молоко - 700 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Борошно пшеничне - 70 г
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування :

Змішайте яйця зі шпинатом, борошном пшеничним та іншим на вибір, додайте сіль та оливкову олію. Замісіть тісто, оберніть його плівкою і залиште на якийсь час, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Розкотіть тонкі листи для лазаньї, підсипаючи борошном, наріжте за розміром форми. Листи накрийте плівкою.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі в каструлі розтопіть олію, додайте борошно, обсмажте кілька хвилин. Поступово вливайте молоко, помішуючи, щоб не було грудок. Додайте сіль та мускатний горіх, поки суміш не стане густою.

На олії Гхі обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник, чебрець і гострий перець. Додайте м'ясний фарш, обсмажте до напівготовності. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, потім краще додайте очищені та нарізані помідори, тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин.

У форму викладіть шар соусу "Болоньєзе", потім пасту. Наступний шар - запечені баклажани, соус "Бешамель" та тертий сир. Повторіть шари, завершуючи шаром пасти, який покрийте сиром до смаку.

Випікайте лазанню в духовці при 180 °C протягом 30-40 хвилин, завершила рецепт "Мастер Шеф" Литвинова.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев