Чудовий обід чи перекус: Боржемська зі "Зважені та щасливі" поділилася рецептами з сочевиці та квасолі

Чудовий обід чи перекус: Боржемська зі "Зважені та щасливі" поділилася рецептами з сочевиці та квасолі

На своїй сторінці в Instagram Марина Боржемська зі "Зважені та щасливі" порадила українцям готувати суп із очевицею, а також квасолевий суп-пюре з прянощами.

Для приготування супу з сочевицею експерт "Зважені та щасливі" Марина Боржемська бере такі інгредієнти (на 2 л води):

  • 1,5 склянки червоної сочевиці
  • червоний болгарський перець - 1/2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • стебло селери - 1 шт.
  • сіль та спеції - за смаком

Зірка "Зважені та щасливі" Марина Боржемська кидає у киплячу підсолену воду добре промиту сочевицю та варить її на повільному вогні, періодично помішуючи та знімаючи пінку.

Починаємо додавати до супу овочі. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в суп. Довільно нарізаємо моркву й також додаємо. Потім в суп відправляємо нарізаний болгарський перець та селеру. Варимо все хвилин 10-20, за цей час сочевиця має добре розваритися.

На смак додаємо сіль і спеції, наприклад, сухий часник. Проварюємо суп ще 2-3 хвилини та знімаємо з вогню. Блендером перетворюємо вміст каструлі на суп-пюре. До нього можна подавати свіжу зелень і 1-2 житніх хлібці.

Щоб приготувати квасолевий суп-пюре з прянощами зірка "Зважені та щасливі" Марина Боржемська бере:

  • 1 цибулина -> нарізаємо дрібним кубиком
  • 3 стебла селери -> нарізаємо
  • 1 зелений гострий перець (очищений і порізаний)
  • 2 зубчики часнику -> чистимо та нарізаємо
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 600 мл води
  • 1 банка (приблизно 400 г) червоної консервованої квасолі -> зливаємо рідину і промиваємо квасолю під проточною водою
  • коріандр і червоний перець чилі

Прямо на дні каструлі з додаванням олії Марина Боржемська зі "Зважені та щасливі" обсмажує цибулю, селеру, перець і часник приблизно 5 хвилин до мʼякості. Далі додаємо воду і квасолю, накриваємо каструлю кришкою і варимо суп 15 хвилин на маленькому вогні.

За допомогою блендера перебиваємо все до однорідності, а зверху посипаємо коріандром та чилі на смак.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ