Дайте настоятися: "Мастер Шеф" Глинська дала бюджетний та смачний рецепт маринаду для риби
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом смачної скумбрії у домашньому маринаді. За словами "Мастер Шефа", чим більше риба постоїть у такому маринаді, тим смачніше буде потім при подачі.
Інгредієнти:
- 3 скумбрії (приблизно 1,5 кг)
- 3 цибулі (250 г)
- 1 л води
- 100 г солі
- 25 г цукру
- 100 г гострої гірчиці
- 20 горошин чорного перцю
Приготування:
Крок 1: Підготовка інгредієнтів
- Очистіть і поріжте цибулю кільцями.
- Підготуйте скумбрію, видаліть луску, начинки і добре промийте під холодною водою. Після цього розділіть її на філе, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Крок 2: Приготування маринаду
- У мисці змішайте воду, сіль, цукор, гостру гірчицю та горошину чорного перцю. Добре перемішайте, поки сіль та цукор повністю не розчиняться.
Крок 3: Маринування скумбрії
- У глибокій посудині покладіть шар цибулі, потім шар філе скумбрії. Повторюйте цей процес, доки всі інгредієнти не будуть використані.
- "Мастер Шеф" Глинська рекомендує, залийте маринадом, щоб усе було повністю покрите. Поставте в холодильник на 12-24 години для маринування.
Крок 4: Приготування солоної скумбрії
- Після маринування дістаньте з холодильника та обсушіть.
- Скумбрію можна подавати в холодному вигляді, нарізану тонкими скибками.
Підказка: Для покращення смаку дайте солоній скумбрії настоятися в холодильнику день або два перед подачею, додала "Мастер Шеф" Глинська.
Поділитися сюжетом