Давно не бачили жовту бочку - тоді ми йдемо до вас: рецепт найсмачнішого квасу з бородинського хліба
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F2%2Fce95aa5482320dbe813b981e4a29f8c1.jpg)
Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу.
Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це не складе великої праці.
Чорний хліб, фото asiaplustj
Рецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.
Інгредієнти:
- Бородінський хліб (або український) – 400 грамів
- Цукор – 70 г
- Живі дріжджі – 2 г
- Вода – 2,5 л
- Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки|доки| цукор повністю розчиниться.
- Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
- Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.
Квас на чорному хлібі, фото з вільних джерел
Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.
Поділитися сюжетом