Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Шеф-кухар та ресторатор Тетяна Литвинова презентує вам рецепт надзвичайного десерта, який не залишить байдужим жодного гурмана.

Десерт лід та вогонь поєднує в собі шоколадний бісквіт, вишневе компоте та морозиво, а верхівка з меренги підсмажується до золотистої скоринки. Це справжня кулінарна феєрія!

Щою приготувати десерт лід та вогонь, вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 2 жовтки
  • 120 г цукру
  • 80 г борошна
  • 30 г какао-порошку
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г морозива (на ваш вибір)
  • 300 г вишень (розморожених)
  • 1 ст. л. крохмалю
  • Для меренги: 120 г цукру, 40 г води, 2 білки, лимонний сік, дрібка солі

Збийте яйця, жовтки та цукор до пишної маси. Додайте розтоплене, але не гаряче, масло та просіяне борошно з какао. Обережно перемішайте лопаткою, щоб не втратити об’єм. Вилийте тісто у форму та випікайте при 160°C близько 30 хвилин.

Вишні з'єднайте з крохмалем, нагрівайте до загусіння. Дайте охолонути.

Зваріть сироп з води та цукру до температури 120°C. Збийте білки з лимонним соком і сіллю, потім поступово вливайте сироп, продовжуючи збивати до отримання стабільної маси.

Остиглий бісквіт розріжте на половинки. В одній половині зробіть поглиблення для вишневого компоте та морозива. Закрийте іншою половинкою, покрийте меренгою, створивши піки.

Обережно підпаліть меренгу, створюючи враження вогняного шоу. Ваш десерт готовий до подачі!

Спробуйте цей незабутній рецепт десерту від Тетяни Литвинової і вразьте своїх гостей!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Найсмачніші оладки з печінки: бюджетний рецепт від зірки "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт