Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Шеф-кухар та ресторатор Тетяна Литвинова презентує вам рецепт надзвичайного десерта, який не залишить байдужим жодного гурмана.

Десерт лід та вогонь поєднує в собі шоколадний бісквіт, вишневе компоте та морозиво, а верхівка з меренги підсмажується до золотистої скоринки. Це справжня кулінарна феєрія!

Щою приготувати десерт лід та вогонь, вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 2 жовтки
  • 120 г цукру
  • 80 г борошна
  • 30 г какао-порошку
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г морозива (на ваш вибір)
  • 300 г вишень (розморожених)
  • 1 ст. л. крохмалю
  • Для меренги: 120 г цукру, 40 г води, 2 білки, лимонний сік, дрібка солі

Збийте яйця, жовтки та цукор до пишної маси. Додайте розтоплене, але не гаряче, масло та просіяне борошно з какао. Обережно перемішайте лопаткою, щоб не втратити об’єм. Вилийте тісто у форму та випікайте при 160°C близько 30 хвилин.

Вишні з'єднайте з крохмалем, нагрівайте до загусіння. Дайте охолонути.

Зваріть сироп з води та цукру до температури 120°C. Збийте білки з лимонним соком і сіллю, потім поступово вливайте сироп, продовжуючи збивати до отримання стабільної маси.

Остиглий бісквіт розріжте на половинки. В одній половині зробіть поглиблення для вишневого компоте та морозива. Закрийте іншою половинкою, покрийте меренгою, створивши піки.

Обережно підпаліть меренгу, створюючи враження вогняного шоу. Ваш десерт готовий до подачі!

Спробуйте цей незабутній рецепт десерту від Тетяни Литвинової і вразьте своїх гостей!

Поделиться сюжетом

Последние новости

Какие деревья нельзя обрезать, чтобы не потерять урожай: садоводы предупредили об опасности

"Новая почта" изменила правила: за что больше не будут брать деньги

Просветительский праздник со слезами на глазах: Николай Томенко рассказал о собственном учительском опыте

Досрочные пенсии по возрасту: кому не придется работать до 60 лет

Ягодный мини чизкейк: "Мастер Шеф" Лиза Глинская дала рецепт вкусного десерта

Не все так однозначно: как правильно чистить разные виды ковриков в авто

Украинцам доступен еще один вид пенсии: есть всего полгода на оформление

Цены на продукты вырастут на 30%: украинцам едва хватит на еду

Снег 7 октября и кислое молоко на лицо: что нужно, а что запрещено делать на Сергея, приметі

Насыщенный на события понедельник: гороскоп для всех знаков Зодиака на 7 октября

"Женщина будет президентом...": известный астролог определил, что ждет Украину зимой

Самые вкусные оладьи из печени: бюджетный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов