Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Цей смачний рецепт підійде для тих, хто хоче смачно перекусити за обідом із чашкою какао чи кави. Шоколадні кексики з кремом зподобаються також і дітям, розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Інгредієнти (на 10 капкейків по 90-100 г):

  • 160 г вершкового масла кімнатної температури
  • 2 яйця
  • 220 г цукру
  • 230 г борошна
  • 40 г какао
  • 230 мл молока
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • дрібка солі

Приготування капкейків:

Збивайте олію до світлої та пишної маси протягом 5 хвилин. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще 3 хвилини. Зменшіть швидкість міксера і по одному додайте яйця, збиваючи до однорідності.

Вводьте сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, сіль) та молоко, чергуючи між собою. Заповніть форми для капкейків трохи більше половини. Випікайте в розігрітій до 180° духовці 26 хвилин.

Дайте капкейкам охолонути 5 хвилин|мінути|, потім зробіть отвори для начинки. Для цього зручно використовувати кремову кулінарну насадку.

Малиновий конфітюр:

  • 150 г малинового пюре (малину проблендерувати та протерти через сито, додавши 1 ст.л. неперетертих ягід для текстури)
  • 60 г цукру
  • 9 г крохмалю, розведеного у 25 г холодної води

Додайте цукор в малинове пюре і нагрівайте на вогні. Як тільки маса почне закипати, введіть розведений крохмаль. Постійно помішуючи, доведіть масу легкого загущення (1-2 хвилини). Перекладіть конфітюр в окрему ємність, накрийте в контакт контактною плівкою і дайте охолонути.

Шоколадний крем:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 100 г чорного шоколаду
  • 200 мл жирних вершків (від 33%)
  • 150 г охолодженого вершкового сиру

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню та додайте шоколад, перемішайте до однорідності. Перелийте масу в ємність та накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на півтори години.

Додайте охолоджений вершковий сир (дайте йому постояти 20 хвилин при кімнатній температурі). Збивайте масу 3-4 хвилини до пишної кремової консистенції.

Наповніть капкейки малиновим конфітюром, використовуючи зроблені отвори. Закрийте отвори кришками із капкейків. Залишіть кремові шапочки зверху.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чисто чоловічі секрети: перевірені роками способи "видалення" жиру з живота

Українців позбавлять права на субсидію: хто у зоні ризику

Найшвидший рецепт печива з родзинками: "Мастер Шеф" Глинська розкрила фірмовий секрет

Телефон упав в унітаз: як врятувати смартфон навіть без ремонту

Синоптики поділилися прогнозом погоди на вихідні: зливи накриють кілька областей

Є лише 4 тижні: що мають розповісти українці ПФУ, щоб не залишитися без допомоги на ЖКП

Посівний календар на тиждень з 7 по 13 жовтня: чим зайнятися у ці дні

Звичайна їжа може допомогти позбавитися нікотинової залежності: які продукти полегшать "ломку"

100 гривень – це вже занадто: депутатка пояснила, чому людям не підвищать зарплати

Жюльєн із куркою у їстівному горщику: швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Ольга Сумська зізналася, що мама розповідала про інших жінок чоловіка: "Хіба я послухала батьків?"

Військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об'єднати стаж і отримати більше

Астрологічний прогноз на 6 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтесь, як краще провести неділю

Чим не можна хвалитися 6 жовтня і навіщо сьогодні рахувати горіхи: прикмети та заборони на Хоми