Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Цей смачний рецепт підійде для тих, хто хоче смачно перекусити за обідом із чашкою какао чи кави. Шоколадні кексики з кремом зподобаються також і дітям, розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Інгредієнти (на 10 капкейків по 90-100 г):

  • 160 г вершкового масла кімнатної температури
  • 2 яйця
  • 220 г цукру
  • 230 г борошна
  • 40 г какао
  • 230 мл молока
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • дрібка солі

Приготування капкейків:

Збивайте олію до світлої та пишної маси протягом 5 хвилин. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще 3 хвилини. Зменшіть швидкість міксера і по одному додайте яйця, збиваючи до однорідності.

Вводьте сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, сіль) та молоко, чергуючи між собою. Заповніть форми для капкейків трохи більше половини. Випікайте в розігрітій до 180° духовці 26 хвилин.

Дайте капкейкам охолонути 5 хвилин|мінути|, потім зробіть отвори для начинки. Для цього зручно використовувати кремову кулінарну насадку.

Малиновий конфітюр:

  • 150 г малинового пюре (малину проблендерувати та протерти через сито, додавши 1 ст.л. неперетертих ягід для текстури)
  • 60 г цукру
  • 9 г крохмалю, розведеного у 25 г холодної води

Додайте цукор в малинове пюре і нагрівайте на вогні. Як тільки маса почне закипати, введіть розведений крохмаль. Постійно помішуючи, доведіть масу легкого загущення (1-2 хвилини). Перекладіть конфітюр в окрему ємність, накрийте в контакт контактною плівкою і дайте охолонути.

Шоколадний крем:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 100 г чорного шоколаду
  • 200 мл жирних вершків (від 33%)
  • 150 г охолодженого вершкового сиру

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню та додайте шоколад, перемішайте до однорідності. Перелийте масу в ємність та накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на півтори години.

Додайте охолоджений вершковий сир (дайте йому постояти 20 хвилин при кімнатній температурі). Збивайте масу 3-4 хвилини до пишної кремової консистенції.

Наповніть капкейки малиновим конфітюром, використовуючи зроблені отвори. Закрийте отвори кришками із капкейків. Залишіть кремові шапочки зверху.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ