Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Цей смачний рецепт підійде для тих, хто хоче смачно перекусити за обідом із чашкою какао чи кави. Шоколадні кексики з кремом зподобаються також і дітям, розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Інгредієнти (на 10 капкейків по 90-100 г):

  • 160 г вершкового масла кімнатної температури
  • 2 яйця
  • 220 г цукру
  • 230 г борошна
  • 40 г какао
  • 230 мл молока
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • дрібка солі

Приготування капкейків:

Збивайте олію до світлої та пишної маси протягом 5 хвилин. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще 3 хвилини. Зменшіть швидкість міксера і по одному додайте яйця, збиваючи до однорідності.

Вводьте сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, сіль) та молоко, чергуючи між собою. Заповніть форми для капкейків трохи більше половини. Випікайте в розігрітій до 180° духовці 26 хвилин.

Дайте капкейкам охолонути 5 хвилин|мінути|, потім зробіть отвори для начинки. Для цього зручно використовувати кремову кулінарну насадку.

Малиновий конфітюр:

  • 150 г малинового пюре (малину проблендерувати та протерти через сито, додавши 1 ст.л. неперетертих ягід для текстури)
  • 60 г цукру
  • 9 г крохмалю, розведеного у 25 г холодної води

Додайте цукор в малинове пюре і нагрівайте на вогні. Як тільки маса почне закипати, введіть розведений крохмаль. Постійно помішуючи, доведіть масу легкого загущення (1-2 хвилини). Перекладіть конфітюр в окрему ємність, накрийте в контакт контактною плівкою і дайте охолонути.

Шоколадний крем:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 100 г чорного шоколаду
  • 200 мл жирних вершків (від 33%)
  • 150 г охолодженого вершкового сиру

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню та додайте шоколад, перемішайте до однорідності. Перелийте масу в ємність та накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на півтори години.

Додайте охолоджений вершковий сир (дайте йому постояти 20 хвилин при кімнатній температурі). Збивайте масу 3-4 хвилини до пишної кремової консистенції.

Наповніть капкейки малиновим конфітюром, використовуючи зроблені отвори. Закрийте отвори кришками із капкейків. Залишіть кремові шапочки зверху.

Поделиться сюжетом

Последние новости

"Враг имел 10-кратное преимущество" - защитник Угледара о потере города

Бронь можно получить автоматически: кому не нужно обращаться в ТЦК

Украинцы начали получать третью платежку за газ: в Газсети рассказали, как часто она будет поступать

Обучение в школах на грани коллапса: молодежь не хочет учить детей

"Приставили пистолет к шее": в Полтаве напали на блогера Николаса Карму

Как в Украине получить полную сумму субсидии: инструкция на весь отопительный сезон

Как и чем нужно подкормить яблони в октябре: самые действенные советы садоводов

Макс Барских рассказал про создание семьи и рождения первенца: 5 лет назад был не готов

Заплатите за соседа, который много моется: украинцам рассказали, как они "закрывают" коммуналку кому-то из дома

Домашняя гранола с изюмом и ягодами: рецепт полезного завтрака от звезды "Мастер Шеф"

ISW: Путин не желает мириться со снижением интенсивности российских боевых действий в Украине

Грип, простуда, ОРВИ и даже коронавирус: как защититься во время сезонных болезней и карантина

Пенсия 60 тыс грн. и миллионы на счетах находятся у жены ректора Львовской политехники Юрия Бобала

На Харьковщине женщина работала на окупантов, чтобы ухаживать за матерью: ее привлекли в суд

Не дайте салу испортиться: как правильно хранить любимый продукт