Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Дивовижний смак і вигляд: рецепт солодких кексів з шоколадним кремом до чаю чи кави

Цей смачний рецепт підійде для тих, хто хоче смачно перекусити за обідом із чашкою какао чи кави. Шоколадні кексики з кремом зподобаються також і дітям, розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Інгредієнти (на 10 капкейків по 90-100 г):

  • 160 г вершкового масла кімнатної температури
  • 2 яйця
  • 220 г цукру
  • 230 г борошна
  • 40 г какао
  • 230 мл молока
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • дрібка солі

Приготування капкейків:

Збивайте олію до світлої та пишної маси протягом 5 хвилин. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще 3 хвилини. Зменшіть швидкість міксера і по одному додайте яйця, збиваючи до однорідності.

Вводьте сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, сіль) та молоко, чергуючи між собою. Заповніть форми для капкейків трохи більше половини. Випікайте в розігрітій до 180° духовці 26 хвилин.

Дайте капкейкам охолонути 5 хвилин|мінути|, потім зробіть отвори для начинки. Для цього зручно використовувати кремову кулінарну насадку.

Малиновий конфітюр:

  • 150 г малинового пюре (малину проблендерувати та протерти через сито, додавши 1 ст.л. неперетертих ягід для текстури)
  • 60 г цукру
  • 9 г крохмалю, розведеного у 25 г холодної води

Додайте цукор в малинове пюре і нагрівайте на вогні. Як тільки маса почне закипати, введіть розведений крохмаль. Постійно помішуючи, доведіть масу легкого загущення (1-2 хвилини). Перекладіть конфітюр в окрему ємність, накрийте в контакт контактною плівкою і дайте охолонути.

Шоколадний крем:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 100 г чорного шоколаду
  • 200 мл жирних вершків (від 33%)
  • 150 г охолодженого вершкового сиру

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню та додайте шоколад, перемішайте до однорідності. Перелийте масу в ємність та накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на півтори години.

Додайте охолоджений вершковий сир (дайте йому постояти 20 хвилин при кімнатній температурі). Збивайте масу 3-4 хвилини до пишної кремової консистенції.

Наповніть капкейки малиновим конфітюром, використовуючи зроблені отвори. Закрийте отвори кришками із капкейків. Залишіть кремові шапочки зверху.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ