Для будь-якого свята: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт соковитого м'ясного рулету зі спеціями
Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розкрила секрети приготування соковитого м'ясного рулету.
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка - 2,5-3 кг
- Головка часнику – 1 шт.
- Сушений червоний перець чилі - за смаком
- Соняшникова рафінована олія - 4 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Виберіть прямокутний шматок свинячої грудинки із чистою шкірою. Промийте його, обсушіть і розріжте вздовж, не доходячи до кінця, щоб вийшов "книжковий" розворот. Ту частину м'яса, яка без шкіри, накрийте харчовою плівкою та добре відбийте кухонним молотком, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Щедро посоліть м'ясо з усіх боків. В окремій мисці змішайте вичавлений часник, подрібнений перець чилі, чорний мелений перець і олію. Цією сумішшю ретельно змастіть м'ясо з усіх боків.
"Мастер Шеф" Глинська додає, поверніть м'ясо в щільний рулет і обв'яжіть його кулінарним джгутом, щоб рулет тримав форму. Загорніть рулет спочатку у пергамент, потім у фольгу. Залишіть маринуватися в холодильнику на 10-12 годин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть рулет у форму для запікання та випікайте протягом 3 годин.
Зніміть пергамент і фольгу з рулету і запікайте його за 220 градусів ще 25-30 хвилин, щоб утворилася хрумка скоринка, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.