Для ситного обіду: "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт картопляних зраз із зеленню
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачний перекус із картоплею та зеленню з грибами, така вечеря чи обід буде навіть більш насиченим, ніж звичний гарнір із м'ясом.
Для приготування Тетяна Литвинова використовує такі інгредієнти:
- Картопля – 500-600 г
- Крохмаль – 30 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сир моцарела - 100 г
- Шпинат – 100 г
- Гриби (шампіньйони)
- Паприка - 1 ч. л.
- Часник – 3 зуби.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль та перець за смаком
Почнемо з картоплі. Чистимо його, розрізаємо на шматки та відварюємо до готовності, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Воду зливаємо, а картоплю перетворюємо на пюре – воно має бути сухим. В отримане пюре додаємо крохмаль та яєчний жовток, ретельно перемішуємо до однорідної маси та залишаємо остигати.
Поки картопляне тісто остигає, готуємо начинку. На розігріту сковороду наливаємо 2 столові ложки олії, додаємо нарізані гриби та подрібнений часник, злегка обсмажуємо, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Солимо і перчимо до смаку, смажимо гриби до повної готовності. Потім додаємо паприку та листя шпинату, перемішуємо і знімаємо з вогню. Для прискорення остигання перекладаємо начинку на тарілку.
Тепер формуємо зрази. Змоченими водою руками беремо шматочок картопляного тіста, робимо з нього кульку, приплющуємо, додаємо трохи тертої моцарелли, начинку з грибів та шпинату, потім заліплюємо, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Смажимо зрази на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на невеликому вогні з обох боків до золотистої скоринки.