До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити одразу кілька універсальних маринадів, які підходять до риби, м'яса та овочів.

Ягідний соус

Інгредієнти:

  • Червоне вино – 100 мл
  • Чорниця (заморожена) – 225 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. У каструлю вилийте червоне вино, додайте чорниці та трохи солі. Добре перемішайте, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
  2. Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть, поки рідина не випарується наполовину.
  3. Зніміть з вогню та подрібніть суміш у блендері до однорідної консистенції.

Соус "В'єрж"

Інгредієнти:

  • Томати – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст.
  • Базилік – 5 листочків
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Шалот - 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Кінза - 5 г
  • Оливки (без кісточок) – 10 шт.
  • Гострий перець – 1/2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть цибулю-шалот і дрібно наріжте її.
  2. "Мастер Шеф" Литвинова додає, вимийте кінзу та базилік, потім подрібніть їх ножем.
  3. Половину гострого перцю вимийте, видаліть насіння і дрібно наріжте.
  4. Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
  5. Оливки подрібніть ножем.
  6. У мисці з'єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.

Соус "Тахін"

Інгредієнти:

  • Кунжутна паста – 200 г
  • Лід – 5-10 кубиків
  • Лимонний сік – 1 ст.
  • Куркума - 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Викладіть кунжутну пасту в блендер, додайте сіль, куркуму, лід та лимонний сік.
  2. Збийте до одержання однорідної маси.
  3. Викладіть соус на тарілку та подавайте, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.

Соус "Барбекю"

Інгредієнти:

  • Кетчуп - 200 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус Табаско - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло 82% - 1 ст.л.
  • Ананас (свіжий чи консервований) – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть часник і вичавте його через прес.
  2. Наріжте ананас дрібними кубиками.
  3. У мисці з'єднайте кетчуп з часником, додайте соус Табаско, ананас і розтоплене вершкове масло.
  4. Добре перемішайте та викладіть соус на тарілку, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ