До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fb0dfbe14a5f3672d9066f317b33f510d.jpg)
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити одразу кілька універсальних маринадів, які підходять до риби, м'яса та овочів.
Ягідний соус
Інгредієнти:
- Червоне вино – 100 мл
- Чорниця (заморожена) – 225 г
- Сіль за смаком
Приготування:
- У каструлю вилийте червоне вино, додайте чорниці та трохи солі. Добре перемішайте, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
- Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть, поки рідина не випарується наполовину.
- Зніміть з вогню та подрібніть суміш у блендері до однорідної консистенції.
Соус "В'єрж"
Інгредієнти:
- Томати – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 ст.
- Базилік – 5 листочків
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Шалот - 1 шт.
- Чеснок – 1 зубчик
- Кінза - 5 г
- Оливки (без кісточок) – 10 шт.
- Гострий перець – 1/2 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Очистіть цибулю-шалот і дрібно наріжте її.
- "Мастер Шеф" Литвинова додає, вимийте кінзу та базилік, потім подрібніть їх ножем.
- Половину гострого перцю вимийте, видаліть насіння і дрібно наріжте.
- Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
- Оливки подрібніть ножем.
- У мисці з'єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.
Соус "Тахін"
Інгредієнти:
- Кунжутна паста – 200 г
- Лід – 5-10 кубиків
- Лимонний сік – 1 ст.
- Куркума - 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Викладіть кунжутну пасту в блендер, додайте сіль, куркуму, лід та лимонний сік.
- Збийте до одержання однорідної маси.
- Викладіть соус на тарілку та подавайте, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Соус "Барбекю"
Інгредієнти:
- Кетчуп - 200 мл
- Часник – 2 зубчики
- Соус Табаско - 0,5 ч.л.
- Вершкове масло 82% - 1 ст.л.
- Ананас (свіжий чи консервований) – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Очистіть часник і вичавте його через прес.
- Наріжте ананас дрібними кубиками.
- У мисці з'єднайте кетчуп з часником, додайте соус Табаско, ананас і розтоплене вершкове масло.
- Добре перемішайте та викладіть соус на тарілку, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Поділитися сюжетом