До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити одразу кілька універсальних маринадів, які підходять до риби, м'яса та овочів.

Ягідний соус

Інгредієнти:

  • Червоне вино – 100 мл
  • Чорниця (заморожена) – 225 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. У каструлю вилийте червоне вино, додайте чорниці та трохи солі. Добре перемішайте, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
  2. Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть, поки рідина не випарується наполовину.
  3. Зніміть з вогню та подрібніть суміш у блендері до однорідної консистенції.

Соус "В'єрж"

Інгредієнти:

  • Томати – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст.
  • Базилік – 5 листочків
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Шалот - 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Кінза - 5 г
  • Оливки (без кісточок) – 10 шт.
  • Гострий перець – 1/2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть цибулю-шалот і дрібно наріжте її.
  2. "Мастер Шеф" Литвинова додає, вимийте кінзу та базилік, потім подрібніть їх ножем.
  3. Половину гострого перцю вимийте, видаліть насіння і дрібно наріжте.
  4. Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
  5. Оливки подрібніть ножем.
  6. У мисці з'єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.

Соус "Тахін"

Інгредієнти:

  • Кунжутна паста – 200 г
  • Лід – 5-10 кубиків
  • Лимонний сік – 1 ст.
  • Куркума - 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Викладіть кунжутну пасту в блендер, додайте сіль, куркуму, лід та лимонний сік.
  2. Збийте до одержання однорідної маси.
  3. Викладіть соус на тарілку та подавайте, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.

Соус "Барбекю"

Інгредієнти:

  • Кетчуп - 200 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус Табаско - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло 82% - 1 ст.л.
  • Ананас (свіжий чи консервований) – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть часник і вичавте його через прес.
  2. Наріжте ананас дрібними кубиками.
  3. У мисці з'єднайте кетчуп з часником, додайте соус Табаско, ананас і розтоплене вершкове масло.
  4. Добре перемішайте та викладіть соус на тарілку, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Поділитися сюжетом

Останні новини

Штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання за несвоєчасну заміну приписного посвідчення

Корисне кокосове печиво з бананом: "Мастер Шеф" дала ідеальний десерт без цукру

Від таємничих трилерів до затишних RPG: 7 ігор, які ідеально підійдуть для затишних осінніх вечорів

Які квіти потрібно садити восени: список досвідчених господинь

Що змінилося у мобілізації чоловіків 50-59 років: пояснення ТЦК

Військовий експерт розповів, чи збирається росія відновити обстріли України з території Білорусі

Пенсіонерам дозволили отримати виплати за 6 місяців: як цього добитися

Привласнено понад 1,2 млн: ремонт залізничного об’єкту перетворився на корупційну схему заробітку

Екснардепка Ірина Сисоєнко, яка звинувачувалася цього літа в корупції, проводить "майстер-клас" з реабілітації державі

Рецепт смачнющих печінкових оладок: готуються дуже просто та швидко

Стратегія виживання: економіст розповів, якими продуктами варто запастись на зиму

"Путін - воєнний злочинець": МЗС про майбутній візит диктатора до Туркменістану

Кубометр води коштуватиме дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки

Яким знакам Зодіаку важко просити про допомогу: впертість у поєднанні з незалежністю

Не раніше 63 років: деяким українцям доведеться відкласти вихід на пенсію