До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

До м'яса, овочів чи риби: "Мастер Шеф" Литвинова дала відразу кілька маринадів до найкращих страв

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити одразу кілька універсальних маринадів, які підходять до риби, м'яса та овочів.

Ягідний соус

Інгредієнти:

  • Червоне вино – 100 мл
  • Чорниця (заморожена) – 225 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. У каструлю вилийте червоне вино, додайте чорниці та трохи солі. Добре перемішайте, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
  2. Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть, поки рідина не випарується наполовину.
  3. Зніміть з вогню та подрібніть суміш у блендері до однорідної консистенції.

Соус "В'єрж"

Інгредієнти:

  • Томати – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст.
  • Базилік – 5 листочків
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Шалот - 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Кінза - 5 г
  • Оливки (без кісточок) – 10 шт.
  • Гострий перець – 1/2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть цибулю-шалот і дрібно наріжте її.
  2. "Мастер Шеф" Литвинова додає, вимийте кінзу та базилік, потім подрібніть їх ножем.
  3. Половину гострого перцю вимийте, видаліть насіння і дрібно наріжте.
  4. Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
  5. Оливки подрібніть ножем.
  6. У мисці з'єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.

Соус "Тахін"

Інгредієнти:

  • Кунжутна паста – 200 г
  • Лід – 5-10 кубиків
  • Лимонний сік – 1 ст.
  • Куркума - 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Викладіть кунжутну пасту в блендер, додайте сіль, куркуму, лід та лимонний сік.
  2. Збийте до одержання однорідної маси.
  3. Викладіть соус на тарілку та подавайте, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.

Соус "Барбекю"

Інгредієнти:

  • Кетчуп - 200 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус Табаско - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло 82% - 1 ст.л.
  • Ананас (свіжий чи консервований) – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть часник і вичавте його через прес.
  2. Наріжте ананас дрібними кубиками.
  3. У мисці з'єднайте кетчуп з часником, додайте соус Табаско, ананас і розтоплене вершкове масло.
  4. Добре перемішайте та викладіть соус на тарілку, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Поделиться сюжетом

Последние новости

Какие цветы выбрать для выращивания в теплице: садовники поделились секретом

Счета растут, а субсидии нет: кому из украинцев не помогут погасить коммуналку

Карта Дьявола подтверждает нам, что это какой-то обман, - Татьяна Гай о северокорейских военных

Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание

Что делать осенью с растениями на балконе: лучшие советы

Зима может быть мягче, чем ожидали: синоптики прогнозируют неожиданно теплые дни

Штрафы от ТЦК: можно ли избежать наказания за несвоевременную замену приписного удостоверения

Полезное кокосовое печенье с бананом: "Мастер Шеф" дала идеальный десерт без сахара

От таинственных триллеров до уютных RPG: 7 игр, которые идеально подойдут для уютных осенних вечеров

Какие цветы нужно сажать осенью: список опытных хозяек

Что изменилось в мобилизации мужчин 50-59 лет: объяснение ТЦК

Военный эксперт рассказал, собирается ли россия возобновить обстрелы Украины с территории Беларуси

Пенсионерам разрешили получить выплаты за 6 месяцев: как этого добиться

Новая табачная схема Кауфмана и Стаковиченко: официальный сбыт и нелегальный кэш?

Присвоено более 1,2 млн: ремонт железнодорожного объекта превратился в коррупционную схему заработка