Добре підходить у спеку: детальний рецепт мусового десерту на кефірі
Для приготування мусових міні-тортиків вам знадобляться такі інгредієнти та кроки. Цей рецепт розрахований на 8 стаканчиків по +/- 200 г, сам десерт виходить повітряним та з легкою кислинкою, розповіла Юлія Віліч у Instagram.
Бісквіт:
- 70 г олії;
- 100 г борошна;
- 20 г какао;
- 100 мл кефіру;
- 110 г цукрової пудри;
- 2 яйця;
- 0,5 ч.л. розпушувача;
- 0,5 ч.л. соди.
Приготування бісквіта:
Збийте олію кімнатної температури до її освітлення. Додайте|добавляйте| цукрову пудру і збивайте ще 3 хвилини. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати.
Просійте всі сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, соду) і введіть їх у тісто, чергуючи з кефіром, у кілька прийомів. Перемішайте тісто на низькій швидкості міксера.
Вилийте тісто на лист, застелений пергаментом, і акуратно розрівняйте ножем, щоб корж не був занадто тонким. Випікайте при 180 ° протягом 12 хвилин. Дайте коржі охолонути і зробіть з нього крихту за допомогою блендера.
Мусова начинка:
- 340 мл молока;
- 3 яйця;
- 160 г цукру;
- 24 г желатину;
- 500 мл вершків (33-36% жирності).
- По 80 г чорного, молочного та білого шоколаду.
До яєць додайте цукор і добре перемішайте. Підігрійте молоко і тонким струмком влийте його в яєчну масу, постійно перемішуючи віночком. Перелийте суміш у каструлю та нагрівайте на невеликому вогні до загусання, не доводячи до кипіння (максимум до 80 градусів).
Додайте замочений желатин в заварну масу і перемішайте до повного розчинення. Зважте масу і розділіть її на три рівні частини. У кожну частину додайте розтоплений шоколад (чорний, білий та молочний). У частину з білим шоколадом додайте чайну ложку фісташкової крем-пасти.
У стаканчики засипте трохи бісквітної крихти та утрамбуйте її. Збийте вершки до м'яких піків і розділіть на три частини. Першу частину вершків додайте до маси з чорним шоколадом і перемішайте віночком. Розподіліть цей мус по склянках і поставте в холодильник до застигання.
Другу частину вершків додайте до маси з білим шоколадом і розлийте по склянках. Вершки, що залишилися, додайте до маси з молочним шоколадом і розлийте поверх застиглого фісташкового мусу.
Правильний спосіб приготування яєчні на сніданок - користі та смаку буде ще більше.
Чудова закуска з лаваша – Хіменес-Браво показав простий рецепт.
Замість сирників та омлету – приготуйте такі оригінальні панкейки на сніданок.