Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Цей рецепт передається з покоління в покоління і вже став справжнім гастрономічним надбанням регіону. Директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук поділився секретами приготування цього особливого борщу.

Інгредієнти:

  • Вода - 5 л
  • Свинячі ребра - 500 г
  • Курка - 250 г
  • Корінь петрушки - 50 г
  • Цибуля зелена - 30 г
  • Картопля молода - 8 шт.
  • Молодий зелений горошок - 1 склянка
  • Молодий буряк - 10 шт.
  • Молода морква - 2 шт.
  • Молода капуста - 1 кг
  • Вишня - 1 склянка
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець чорний, горошок - за смаком
  • Перець духмяний, горошок - 10 шт.
  • Смалець - 2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

    Борщ с вишнями, фото: Знай.ua

Спосіб приготування:

  • Підготовка м’яса:
  • Свинячі ребра замочіть у воді на 30 хвилин.
  • Наберіть воду для борщу, поставте на вогонь і занурьте свинячі ребра та курку. Після закипання варіть приблизно 2 години, знімаючи шум з бульйону.
  • Додавання спецій та овочів:
  • Зв’яжіть корінь петрушки з зеленою цибулею і занурьте в бульйон. Дочекайтесь закипання.
  • Очистіть буряк, відріжте гичку (товсті частини викиньте, м’які наріжте кубиками), сам буряк наріжте соломкою.
  • Тушкуйте буряк на смальці, додайте лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком. Посоліть і перемішайте.
  • Вийміть з бульйону петрушку з цибулею – вони вже віддали свої аромати.
  • Додайте нарізану молоду картоплю та зелений горошок.
  • Фінішна підготовка:
  • Вийміть курку з бульйону.
  • Додайте тушкований буряк та свіжу гичку, нарізану молоду моркву.
  • Завершальний штрих:
  • Додайте до борщу вишні. Вони нададуть страві неповторного кисло-солодкого смаку та аромату.

Цей борщ найкраще готувати влітку, коли всі інгредієнти свіжі та доступні. Унікальність страви полягає у використанні молодих овочів і вишень, які додають борщу неповторний смак і аромат.

Також, Смак та пікантність – на довгі роки: готуємо наливку з ягід черешні

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чим обробляти дерева в саду восени: поради господарів для гарного врожаю

Лінивий картопляний пиріг з м'ясом: швидкий рецепт від судді "Мастер Шеф" Тетяни Литвинової

Як восени знезаразити грядки на городі: господині розкрили хитрощі

Пояснювальна записка у школу: що обов'язково мають вказати батьки

Як правильно підготувати грядки до зими: досвідчені фермери дали важливі поради

Експерт розповів, чому Захід допомагає захищатись Ізраїлю, а Україні – ні: «Небо одне у нас, спільне»

Школяра принесли в жертву, заради благополуччя закладу: задушили під час ритуалу чорної магії

«Йде етап розплати»: екстрасенс розповіла, до чого пропаганда вже готує росіян

По 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Паста за 10 хвилин: "Мастер Шеф" дав простий, але дуже смачний рецепт на обід

Мобілізація на окупованих територіях: відмова означає смерть

Для раннього врожаю: коли та як правильно сіяти петрушку восени

Нові правила мобілізації з жовтня: кого торкнуться зміни

Олександр Мусієнко розповів, чи запросять Україну в НАТО на наступному «Рамштайні»: «Розглядають варіанти»

Два місяці Курської операції: військовий експерт розповів про плани ЗСУ та нові контратаки армії рф