Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Цей рецепт передається з покоління в покоління і вже став справжнім гастрономічним надбанням регіону. Директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук поділився секретами приготування цього особливого борщу.

Інгредієнти:

  • Вода - 5 л
  • Свинячі ребра - 500 г
  • Курка - 250 г
  • Корінь петрушки - 50 г
  • Цибуля зелена - 30 г
  • Картопля молода - 8 шт.
  • Молодий зелений горошок - 1 склянка
  • Молодий буряк - 10 шт.
  • Молода морква - 2 шт.
  • Молода капуста - 1 кг
  • Вишня - 1 склянка
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець чорний, горошок - за смаком
  • Перець духмяний, горошок - 10 шт.
  • Смалець - 2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

    Борщ с вишнями, фото: Знай.ua

Спосіб приготування:

  • Підготовка м’яса:
  • Свинячі ребра замочіть у воді на 30 хвилин.
  • Наберіть воду для борщу, поставте на вогонь і занурьте свинячі ребра та курку. Після закипання варіть приблизно 2 години, знімаючи шум з бульйону.
  • Додавання спецій та овочів:
  • Зв’яжіть корінь петрушки з зеленою цибулею і занурьте в бульйон. Дочекайтесь закипання.
  • Очистіть буряк, відріжте гичку (товсті частини викиньте, м’які наріжте кубиками), сам буряк наріжте соломкою.
  • Тушкуйте буряк на смальці, додайте лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком. Посоліть і перемішайте.
  • Вийміть з бульйону петрушку з цибулею – вони вже віддали свої аромати.
  • Додайте нарізану молоду картоплю та зелений горошок.
  • Фінішна підготовка:
  • Вийміть курку з бульйону.
  • Додайте тушкований буряк та свіжу гичку, нарізану молоду моркву.
  • Завершальний штрих:
  • Додайте до борщу вишні. Вони нададуть страві неповторного кисло-солодкого смаку та аромату.

Цей борщ найкраще готувати влітку, коли всі інгредієнти свіжі та доступні. Унікальність страви полягає у використанні молодих овочів і вишень, які додають борщу неповторний смак і аромат.

Також, Смак та пікантність – на довгі роки: готуємо наливку з ягід черешні

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ