Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Додайте вишні у молодий борщ і ваша кухня перетвориться на автентичний ресторан: секрет унікальної страви з Тернопільщини

Цей рецепт передається з покоління в покоління і вже став справжнім гастрономічним надбанням регіону. Директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук поділився секретами приготування цього особливого борщу.

Інгредієнти:

  • Вода - 5 л
  • Свинячі ребра - 500 г
  • Курка - 250 г
  • Корінь петрушки - 50 г
  • Цибуля зелена - 30 г
  • Картопля молода - 8 шт.
  • Молодий зелений горошок - 1 склянка
  • Молодий буряк - 10 шт.
  • Молода морква - 2 шт.
  • Молода капуста - 1 кг
  • Вишня - 1 склянка
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець чорний, горошок - за смаком
  • Перець духмяний, горошок - 10 шт.
  • Смалець - 2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

    Борщ с вишнями, фото: Знай.ua

Спосіб приготування:

  • Підготовка м’яса:
  • Свинячі ребра замочіть у воді на 30 хвилин.
  • Наберіть воду для борщу, поставте на вогонь і занурьте свинячі ребра та курку. Після закипання варіть приблизно 2 години, знімаючи шум з бульйону.
  • Додавання спецій та овочів:
  • Зв’яжіть корінь петрушки з зеленою цибулею і занурьте в бульйон. Дочекайтесь закипання.
  • Очистіть буряк, відріжте гичку (товсті частини викиньте, м’які наріжте кубиками), сам буряк наріжте соломкою.
  • Тушкуйте буряк на смальці, додайте лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком. Посоліть і перемішайте.
  • Вийміть з бульйону петрушку з цибулею – вони вже віддали свої аромати.
  • Додайте нарізану молоду картоплю та зелений горошок.
  • Фінішна підготовка:
  • Вийміть курку з бульйону.
  • Додайте тушкований буряк та свіжу гичку, нарізану молоду моркву.
  • Завершальний штрих:
  • Додайте до борщу вишні. Вони нададуть страві неповторного кисло-солодкого смаку та аромату.

Цей борщ найкраще готувати влітку, коли всі інгредієнти свіжі та доступні. Унікальність страви полягає у використанні молодих овочів і вишень, які додають борщу неповторний смак і аромат.

Також, Смак та пікантність – на довгі роки: готуємо наливку з ягід черешні

Поделиться сюжетом

Последние новости

Быстрее переучивайтесь: почему нельзя сидеть "нога на ногу" и чем это грозит

Повестки от ТЦК получают забронированные и с отсрочкой: что происходит

Олег Стариков рассказал, нужна ли Украине мобилизация с 20 лет

Проблем с субсидией можно избежать: что нужно знать получателям

Астрологический прогноз на 8 октября для всех знаков Зодиака: вторник станет днем ​​перемен

Что нельзя делать с деревьями 8 октября и какую одежду нужно достать: приметы и запреты на Пелагии и Трифона

Конец света в 2025 году: что Ванга говорила про Апокалипсис и окончание войны в Украине

Быстрое лакомство: как сделать нежное печенье с воздушной начинкой

Ленивый картофельный пирог с мясом: быстрый рецепт от судьи "Мастер Шеф" Татьяны Литвиноой

Как осенью обеззаразить грядки на огороде: хозяйки раскрыли уловки

Объяснительная записка в школу: что обязательно должны указать родители

Как правильно подготовить грядки к зиме: опытные фермеры дали важные советы

Эксперт рассказал, почему Запад помогает защищаться Израилю, а Украине – нет: «Небо одно у нас, общее»

Школьника принесли в жертву ради благополучия заведения: задушили во время ритуала черной магии

«Идет этап расплаты»: экстрасенс рассказала, к чему пропаганда уже готовит россиян