Дріжджі не потрібні: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом сирної паски з вишнями

Дріжджі не потрібні: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом сирної паски з вишнями

Переможниця другого сезону та екс-суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася особливим рецептом паски на сирі та без дріжджів перед святами. Кулінар розкрила секрети, як найкраще підготувати все та як зробити смачну глазур.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру (9%)
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла (½ пачки)
  • 100 г цукру (4 ст.л. з гіркою)
  • 2 яйця
  • 150 г борошна (6 ст.л. з гіркою)
  • 8 г розпушувача (0,5 ст.л.)
  • 70 г в'яленої вишні

Ягідна глазур:

  • 60 г ягідного пюре (2 ст.л. з гіркою)
  • 120 г сахара (5 ст.л.)
  • 5 г желатину + 25 мл води (1 ч. л. + 5 ч. л.)

Класична білкова глазур:

  • 120 г цукрової пудри (5 ст.л.)
  • 30 г білка (1 шт.)
  • Лимонна кислота (щіпка)

Приготування:

Основа: Збийте масло, додайте цукор і перемішайте. Потім додайте яйця і знову перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Перетріть сир через дрібне сито, додайте сир до основної маси і перемішайте. Перемішайте борошно та розпушувач, додайте до сирної маси, знову перемішайте. Розріжте в'ялену вишню навпіл, додайте в тісто і перемішайте.

Випікання: Розкладіть тісто у форми до половини і відправте випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Глазур:

Ягідна глазур: Замочіть желатин у воді, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре із цукром, поставте на маленький вогонь і прогрійте, щоб цукор розтанув. Додайте набряклий желатин, перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Збийте масу на високих оборотах до повного остигання. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте в'яленою вишнею та сухоцвітами. Залишіть підсихати на 8-9 годин.

Класична білкова глазур: Змішайте всі інгредієнти та збийте міксером чи комбайном. Покрийте паски тонким шаром глазурі і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона підсохла.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Зеленського занепокоїв розвиток взаємодії Росії та КНДР

Українцям пояснили, чому банки стягують до 30% за закриття рахунків

Нафтогаз оголосив про нововведення: зміни чекають на українців в оплаті за газ

Постріл калібром 75 мм на 6 км: французи продають дуже рідкісний бойовий скутер Vespa

Ідеальний форшмак по-одеськи: шеф-кухар показала правильний рецепт

Прикордонники збили російський дрон зі стрілецької зброї

"Ощадбанк" залишить українців без пенсій: кому зі стареньких варто бити на сполох

Гривня і далі слабшатиме: озвучено новий курс, скільки коштуватиме долар у 2025-му році

Що викликає "мушки" перед очима: вікові зміни чи серйозна небезпека

Як зберегти картоплю до нового врожаю: досвідчені господині поділились секретами

Таврійські десантники відбили масовану російську атаку на Курахівському напрямку

Головне за 13 жовтня: нові ціни на інтернет, випробування у 2025 році, скасування пенсій та наслідки від ТЦК

172 грн за кіло "пікантності": супермаркети різко підвищили ціни на капусту, моркву та часник

Сирний суп із цвітної капусти: просте та смачне рішення для холодного вечора

Де "зависає", що дивиться і кому пише: як налаштувати безпеку в смартфоні дитини