Дріжджі не потрібні: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом сирної паски з вишнями

Дріжджі не потрібні: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом сирної паски з вишнями

Переможниця другого сезону та екс-суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася особливим рецептом паски на сирі та без дріжджів перед святами. Кулінар розкрила секрети, як найкраще підготувати все та як зробити смачну глазур.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру (9%)
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла (½ пачки)
  • 100 г цукру (4 ст.л. з гіркою)
  • 2 яйця
  • 150 г борошна (6 ст.л. з гіркою)
  • 8 г розпушувача (0,5 ст.л.)
  • 70 г в'яленої вишні

Ягідна глазур:

  • 60 г ягідного пюре (2 ст.л. з гіркою)
  • 120 г сахара (5 ст.л.)
  • 5 г желатину + 25 мл води (1 ч. л. + 5 ч. л.)

Класична білкова глазур:

  • 120 г цукрової пудри (5 ст.л.)
  • 30 г білка (1 шт.)
  • Лимонна кислота (щіпка)

Приготування:

Основа: Збийте масло, додайте цукор і перемішайте. Потім додайте яйця і знову перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Перетріть сир через дрібне сито, додайте сир до основної маси і перемішайте. Перемішайте борошно та розпушувач, додайте до сирної маси, знову перемішайте. Розріжте в'ялену вишню навпіл, додайте в тісто і перемішайте.

Випікання: Розкладіть тісто у форми до половини і відправте випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Глазур:

Ягідна глазур: Замочіть желатин у воді, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре із цукром, поставте на маленький вогонь і прогрійте, щоб цукор розтанув. Додайте набряклий желатин, перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Збийте масу на високих оборотах до повного остигання. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте в'яленою вишнею та сухоцвітами. Залишіть підсихати на 8-9 годин.

Класична білкова глазур: Змішайте всі інгредієнти та збийте міксером чи комбайном. Покрийте паски тонким шаром глазурі і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона підсохла.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Пенсия не менее 8 тысяч гривен: 4 категории, которые не получат меньше

Нежные пампушки с маковой начинкой и кремом: идеальный десерт от "Мастер Шефа"

Где сядешь, там и слезешь: знаки Зодиака, которыми невозможно манипулировать

Когда выкапывать свеклу и как правильно это делать: главные правила

На блокпостах усилят проверки: что нужно иметь при себе

Подготовка к сложной зиме: хватит ли газа украинцам и что будет с тарифами

Очень хотел на передовую: военный сбежал со службы в ТЦК, его сурово наказали

Путин готов к разговору с Шольцем, с которым не общался с 2022 года - Песков

Сходили на маникюр и получили ожог из-за лампы: как спасти ногти, 4 обязательных шага

Как вкусно приготовить печень: кулинар дала простой и гениальный рецепт

Школьники стали гораздо хуже учиться: в чем причина

Названы знаки Зодиака, которые никогда не скрывают своих чувств: астрологи составили список

Ошибка Монетного двора НБУ превратила 5 копеек в музейный экспонат: продают за 10 тысяч

Украинцам объяснили, почему банки взимают до 30% за закрытие счетов

Нафтогаз объявил о нововведениях: изменения ждут украинцев в оплате за газ