Дуже красиво та смачно: "Мастер Шеф" Глинська здивувала рецептом торта з ягодами та кремом
Цей меренговий торт поєднує в собі хрумку скоринку з ніжним суфле всередині та прикрашений свіжими літніми ягодами.
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала в Інстаграм ідеальний рецепт для любителів легких та повітряних солодощів.
Інгредієнти:
- 200 г яєчних білків кімнатної температури (приблизно 6,5 шт.)
- 300 г цукру (12 ст. л. з гіркою)
- 30 г кукурудзяного крохмалю (3 ч. л.)
- Дрібка лимонної кислоти
- 250 г згущеного молока
- 250 г вершкового масла жирністю 62% кімнатної температури
- Свіжі ягоди (малина, чорниця або інші на ваш вибір)
- Підсушена меренга
Приготування:
У чаші міксера збийте білки кімнатної температури з лимонною кислотою середньої швидкості до утворення піни. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати на середній швидкості, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Після того, як цукор розчиниться, збільште швидкість і збивайте ще 3-4 хвилини. Додайте кукурудзяний крохмаль, просіюючи його через сито і акуратно перемішайте.
Розділіть меренгову масу на три частини: дві для коржів і для декору. Викладіть одну частину меренги в кільце на пергаменті, розрівняйте лопаткою. Акуратно зніміть кільце та повторіть з другою частиною.
Випікайте меренгові коржі в розігрітій до 150 ° C духовці з конвекцією протягом 25-30 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Меренгу, що залишилася, помістіть в кондитерський мішок і сформуйте невеликі фігурки для прикраси. Випікайте декор при 120 ° C протягом 25-30 хвилин.
Вийміть готові коржі з духовки і дайте повністю охолонути. Після охолодження виріжте коржі за допомогою кільця кондитерського діаметром 20 см. У чаші міксера збийте м'яке вершкове масло, поступово додаючи згущене молоко. Крем повинен вийти однорідним та легким.
"Мастер Шеф" Глинська додає, на тарілку викладіть перший корж хрусткою стороною вниз, зверху нанесіть 1/3 крему і розкладіть ягоди. Наступний шар - це хрусткі шматочки, що залишилися після обрізки коржів. Викладіть їх, знову нанесіть крем та ягоди.
Укладіть другий корж хрусткою стороною вгору, зверху прикрасьте кремом, що залишився, свіжими ягодами і підсушеною меренгою. Дайте торту постояти 15–20 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Глинська.