Дуже мʼякі та смачні: простий рецепт сочників із кисломолочним сиром

Дуже мʼякі та смачні: простий рецепт сочників із кисломолочним сиром

Сочники з кисломолочним сиром виходять неймовірно мʼякими та смачними як теплі, так і холодні, вони сподобаються навіть тим, хто не любить сир.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Мікуліч. Для тіста в розрахунку на 9 сочників нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 250 г
  • розпушувач - 2 ч.л.
  • цукор - 100 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • вершкове масло - 110 г
  • сметана - 50 г
  • яйце - 1 шт.

Для сирної начинки:

  • сир кисломолочний - 200 г
  • цукор - 55 г
  • ванільний цукор - 10 г

Для тіста спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно з розпушувачем, цукром і ванільним цукром. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та швидко перетираємо руками до стану крихти. Додаємо сметану та перемішуємо. В кінці додаємо яйце та швидко замішуємо мʼяке тісто.⠀

"Яйце додавайте поступово, все може не знадобитися. У мене залишилося трохи, я залишками змастила сочники перед випічкою", – радить кулінар.

Поки готуємо начинку, тісто відправляємо охолонути в холодильник. Сир перетираємо через сито та змішуємо з цукром і ваніллю.

Охолоджене тісто ділимо на 9 рівних частин, розкачуємо кожну, викладаємо сирну начинку та формуємо сочники, згортаючи тісто навпіл. Викладаємо сочники на деко, застелене пергаментом, змащуємо яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 22-25 хвилин до румʼяності.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ

Нові ціни на м’ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше

Відстрочка від мобілізації для догляду за рідними: адвокат пояснив, як її отримати без довідки МСЕК