Дуже смачно та затишно: Клопотенко поділився рецептом домашнього пирога

Дуже смачно та затишно: Клопотенко поділився рецептом домашнього пирога

Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати неймовірно смачний домашній пляцок з великою кількістю сливової начинки.

Для приготування пирога зі сливами Євген Клопотенко бере такі інгердієнти:

  • борошно - 500 г
  • вершкове масло - 180 г
  • цукор - 200 г
  • сіль - 1/3 ч.л.
  • яйця - 5 шт. (розділяємо білки та жовтки)
  • розпушувач - 10 г
  • сметана - 150 г

Крім того, нам знадобляться:

  • сливи - 1 кг
  • цукор - 50 г
  • вершкове масло - 20 г
  • крохмаль - 1 ст.л.
  • панірувальні сухарі - 2 ст.л.

Спершу готуємо тісто. До борошна з розпушувачем Євген Клопотенко натирає на дрібній тертці холодне вершкове масло. Додаємо яєчні жовтки, сметану, сіль 100 г цукру та замішуємо тісто.

Третину тіста Клопотенко загортає в плівку та відправляє приблизно на 40 хвилин у морозилку, а решту тіста також загортає в плівку, але кладе в холодильник.

Тим часом підготуємо начинку. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, викладаємо на пательню та смажимо з 20 г масла та 50 г цукру приблизно 3-5 хвилин. Лишаємо охолоджуватися.

Білки зі 100 г цукру Євген Клопотенко збиває до стійких піків та обережно змішує з крохмалем.

Тісто, яке було в холодильнику, розкачуємо по розміру форми, в якій будемо готувати пиріг, і викладаємо його на дно форми, застеленої пергаментом. Присипаємо тісто панірувальними сухарями, викладаємо рівномірно сливову начинку, а слідом збиті білки. Зверху на тертці натираємо тісто з морозилки.

Випікаємо сливовий пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ

Нові ціни на м’ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше

Відстрочка від мобілізації для догляду за рідними: адвокат пояснив, як її отримати без довідки МСЕК