Дуже смачно та затишно: Клопотенко поділився рецептом домашнього пирога

Дуже смачно та затишно: Клопотенко поділився рецептом домашнього пирога

Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати неймовірно смачний домашній пляцок з великою кількістю сливової начинки.

Для приготування пирога зі сливами Євген Клопотенко бере такі інгердієнти:

  • борошно - 500 г
  • вершкове масло - 180 г
  • цукор - 200 г
  • сіль - 1/3 ч.л.
  • яйця - 5 шт. (розділяємо білки та жовтки)
  • розпушувач - 10 г
  • сметана - 150 г

Крім того, нам знадобляться:

  • сливи - 1 кг
  • цукор - 50 г
  • вершкове масло - 20 г
  • крохмаль - 1 ст.л.
  • панірувальні сухарі - 2 ст.л.

Спершу готуємо тісто. До борошна з розпушувачем Євген Клопотенко натирає на дрібній тертці холодне вершкове масло. Додаємо яєчні жовтки, сметану, сіль 100 г цукру та замішуємо тісто.

Третину тіста Клопотенко загортає в плівку та відправляє приблизно на 40 хвилин у морозилку, а решту тіста також загортає в плівку, але кладе в холодильник.

Тим часом підготуємо начинку. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, викладаємо на пательню та смажимо з 20 г масла та 50 г цукру приблизно 3-5 хвилин. Лишаємо охолоджуватися.

Білки зі 100 г цукру Євген Клопотенко збиває до стійких піків та обережно змішує з крохмалем.

Тісто, яке було в холодильнику, розкачуємо по розміру форми, в якій будемо готувати пиріг, і викладаємо його на дно форми, застеленої пергаментом. Присипаємо тісто панірувальними сухарями, викладаємо рівномірно сливову начинку, а слідом збиті білки. Зверху на тертці натираємо тісто з морозилки.

Випікаємо сливовий пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Хрустящие огурцы на зиму: звезда "Мастер Шеф" раскрыла семейный рецепт

Когда высаживать саженцы винограда для щедрого урожая: садоводы назвали идеальное время

Октябрьское солнечное затмение: астрологиня рассказала, что изменится в жизни украинцев

Водителям подсказали, как избежать штрафа в случае остановки полицией: хитрость с двигателем

Как сохранить урожай тыквы правильно: хозяева назвали главные правила

Украина может оказаться в блекауте на несколько дней – энергетики назвали реальную угрозу

Кто берет то, что ему не положено, будет расплата в этот период, - Инна Гнатюк о периоде с 10 октября по 25 ноября

Курильщики, готовьтесь – с 2025 года сигареты подорожают: подробности нового закона

Пончики без сахара: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусного десерта

Не в лоб, а через фланги: эксперт объяснил тактику наступления врага и как ей противодействовать

Когда собирать урожай капусты в 2024 году: хозяйки назвали лучшие сроки

Мобилизация в октябре: кого с нетерпением ждет ТЦК

«Нельзя сидеть на трех стульях»: эксперт рассказал, что ждет Грузию дальше

Фикрет Шабанов заявил, что россия хочет распада Турции: «Вот почему она идет в БРИКС»

Новые цены на мясо заставляют украинцев стать вегетарианцами: какие продукты подорожали больше всего