Є кілька простих секретів: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт найсмачнішої куті
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F51b99e7f2ea1e2eac0dccd6008164e8d.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачну та ароматну кутю на Різдво.
Для приготування куті "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 175 г пшениці
- 50 г маку
- 150 г очищених волоських горіхів
- 75 г лохини сушеної
- 75 г журавлини сухої
- 100 г меду (або на свій смак)
- узвар - 100-150 г
Шеф-кухар відзначив, що грамівка приблизна, адже кожен готує за своїм смаком, а замість журавлини та лохини можна узяти родзинки. За бажанням можете замінити пшеницю перлову крупу чи навіть рис.
Пшеницю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський добре промиває водою,а потім варить у великій кількості підсоленої води приблизно 45 хвилин. Готову пшеницю відкидаємо на сито.
Сухий мак перетираємо в ступці, ставимо на малий вогонь, заливаємо 100 г води, доводимо до кипіння та варимо ще 10-15 хвилин. Якщо ступки немає, або не хочете витрачати на це час, то можна скористатися блендером, але тоді мак попередньо потрібно розварити, а вже потім перебивати.
Сухофрукти "Мастер Шеф" Володимир Ярославський заливає окропом на 30 секунд, а потім відкидає на сито. Горіхи, щоб розкрити їх смак, обсмажуємо в духовці до румʼяності, а потім чистимо від шкірочки.
У великій мисці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує відварену пшеницю, горішки, перетертий мак, ошпарені сухофрукти, додає мед на смак і узвар, щоб кутя була соковита та ароматна.