Фарширований перець вийде неймовірно смачним: ресторатор дав простий рецепт

Фарширований перець вийде неймовірно смачним: ресторатор дав простий рецепт

Цього разу на своїй сторінці в Instagram ресторатор Савва Лібкін розкрив кілька секретів, завдяки яким фаршировані перці завжди виходять смачними та соковитими.

У розрахунку на шість порцій фаршированого перцю ресторатор бере такі інгредієнти:

  • перці (одного розміру, з товстою м’якоттю, можна різних кольорів) - 12 шт.
  • свинина жирна - 300 г
  • лопатка телятини - 500 г
  • сало - 150 г
  • морква - 2 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • корінь петрушки - 2 шт.
  • рис Бомба (круглий) - 200 г
  • петрушка - 2 пучка
  • пюре з помідорів - 500 г
  • м’ясний бульйон - 400-500 мл
  • оливкова олія - 150 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сметана (20%) - 300 г
  • сіль і перець - за смаком

Зрізаємо вершечки перців разом із плодоніжкою, видаляючи насіння, та поки відкладаємо їх.

Для начинки рис потрібно відварити до напівготовності. Для цього заливаємо його мʼясним бульйоном (на товщину пальця вище рису) та варимо 6 хвилин, за необхідності трішки підливаючи бульйон, щоб до кінця варіння він повністю увібрався. Лишаємо рис остигати.

Свинину та телятину зачищаємо від жил і плівок та перекручуємо на мʼясорубці з дрібною решіткою. Підморожене сало нарізаємо маленькими кубиками.

Моркву і корінь петрушки чистимо та натираємо на тертці. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. На розігрітій пательні з сумішшю оливкової олії та вершкового масла обсмажуємо цибулю, моркву та корінь петрушки.

Готову засмажку ділимо на дві частини. Половину лишаємо для соусу, а половину – для начинки – охолоджуємо, змішуємо з рисом, мʼясом, дрібно нарізаною зеленню петрушки, солимо та перчимо на смак.

Наповнюємо перці начинкою, накриваємо їх вершечками та вертикально ставимо в казан.

Щоб приготувати соус, томатне пюре змішуємо з половиною засмажки, уварюємо 5-7 хвилин, а потім розбавляємо мʼясним бульйоном. Заливаємо перці томатним соусом і тушкуємо на середньому вогні під кришкою приблизно годину.

Потім додаємо до соусу сметану, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 5 хвилин. Готові перці, не відкриваючи кришку, лишаємо доходити хвилин на 30.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Рада може дозволити чоловікам оновити дані в ТЦК "зі знижкою"

Косметологиня вбила свою пацієнтку: перевищила дозу у 15 разів

Названо нобелевських лауреатів з фізіології та медицини

В ДСНС розповіли про "нову невидиму загрозу"

Посадка крокусів восени: найкращі поради садівникам

Відомі українські волонтери почали "ділити посади" — як відреагувала мережа

У горах Шотландії знайдено "зомбі-гриб", як у The Last of Us: уже "керує" комахами

Допомагала уникнути мобілізації: поліція викрила схему лікарки з Житомира на понад 4 млн грн

Російські окупанти у Донецьку встановлюють укриття з пінопласту

Довго не був у відпустці: майор ППО втік зі служби, його сурово покарали

"Врятують країну": Залужний пояснив, з якого віку треба мобілізувати

ВМС ЗСУ розкрили подробиці складної спецоперації в Криму

Тариф скоро змінять: скільки українці платитимуть за газ

З’явилися подробиці щодо пошкоджень у Києві після ударів «Кинджалами»

Рецепт лінивих вареників від переможниці "Мастер Шеф": не лише смачно, а й корисно