Форшмак зі скумбрії замість оселедця вийде нереально смачним: зірка "Мастер Шеф" дала швидкий рецепт

Форшмак зі скумбрії замість оселедця вийде нереально смачним: зірка "Мастер Шеф" дала швидкий рецепт

На офіційній сторінці каналу СТБ в Instagram розмістили оригінальний рецепт форшмаку від учасниці дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ірини Давиденко.

Форшмак – традиційна закуска єврейської кухні, яку зазвичай готують із оселедця, за різними рецептами додаючи вершкове масло, яйця, хліб, яблуко, картоплю тощо. Зірка "Мастер Шеф" Ірина Давиденко запропонувала приготувати форшмак зі скумбрії – страва вийде неймовірно смачною.

Щоб приготувати форшмак, зірка "Мастер Шеф" Ірина Давиденко бере такі інгредієнти:

  • консервована скумбрія - 100 г
  • яблуко зелене - 40 г
  • цибуля шалот - 15 г
  • філе лимона - 25 г
  • листочки мʼяти - 5 г
  • цибуля шніт - 20 г (можна замінити на звичайну зелену цибулю)

Для заправки

  • гірчиця
  • олія оливкова
  • сіль, чорний перець - на смак

Спершу учасниця "Мастер Шеф" Ірина Давиденко зачищає скумбрію та нарізає її кубиком розміром приблизно 1×1 см. Яблуко, цибулю шалот і лимон нарізаємо дрібнішим кубиком. Ножем подрібнюємо листочки мʼяти та зелену цибульку.

Змішуємо все, додаємо гірчицю, оливкову олію та доводимо форшмак до смаку сіллю та перцем. Викладаємо форшмак через формувальне кільце та посипаємо зверху зеленню.

"Дуже легка, недорога, але цікава страва готова!", – наголосила зірка "Мастер Шеф".

Щоб зробити форшмак ідеальною закускою для новорічного столу та вразити гостей, Ірина Давиденко радить подавати його на камені та прикрасити гілочками ялинки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Туреччина таємно згорнула військовий експорт до РФ

Школярам спростили навчання: оцінюватимуть за новими правилами

Доведеться сплачувати 34 тисячі штрафу: українцям готують нове покарання

Буде не лише гарнір: ціни на популярне м’ясо порадують гаманці

Російські війська проривають оборону Часового Яру: експерт розповів, які міста під загрозою

У ЗСУ розповіли про план наступу росіян на Харківщині

Військовий запропонував впровадити "чергу на фронт": як має змінитися служба у ЗСУ

Як закрити баклажани на зиму: досвідчена господиня дала перевірений рецепт

Звинувачені у зґвалтуванні дівчинки хочуть піти у ЗСУ, щоб уникнути в'язниці

Засуньте сіль у шкарпетки і смердіти не буде: чому цей спосіб такий гарний і як його використовувати

Чергове розкрадання виявили в Україні: бюджет втратив 1,6 мільйона

В Україні вперше з лютого 2022 дозволили авіарейси до Європи

Обіцяні 17% не додадуть радості: як насправді зміняться пенсії у 2025 році

Чому пожовтів кактус: основні причини та що потрібно зробити

Штрафи до 1700 гривень: водіям витрясуть гаманці — кого омине