Гармонія солодкого та кислого: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт м'якого десерту, замінить торт
Зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська запропонувала приготувати десерт, простіший за лимонний тарт, але не менш смачний і з унікальним присмаком кисло-солодкого деста.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 300 гр борошна вищого гатунку
- 100 гр мигдального борошна (можна замінити на звичайне борошно)
- 200 гр холодного вершкового масла|мастила|, нарізаного шматочками
- 4 ст. ложки холодної води
- 2 яйця
- дрібка солі
Для начинки:
- Цедра 1 бергамота
- Сік 2 бергамоти
- 4 яйця
- 85 гр розтопленого та охолодженого вершкового масла
- 120 г цукру
Інструкції:
Приготування пісочного тіста:
У великій мисці змішайте борошно, мигдальне борошно та щіпку солі, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
Додайт нарізане вершкове масло і струсіть, поки суміш не стане крихітною крихтою.
Влийте холодну воду та яйця. Ретельно вимішуйте, доки не утвориться тісто.
"Мастер Шеф" Мартиновська додає, сформуйте тісто в кулю, загорніть його в плівку та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Підготовка начинки:
У мисці змішайте цедру одного бергамоту, сік двох бергамотів, яйця, розтоплене та охолоджене вершкове масло та цукор. Добре перемішайте.
Приготування тарта:
Розігрійте духовку до 170 °C.
Вийміть тісто з холодильника і розкотіть його завтовшки 4-5 мм. Перенесіть тісто у форму для випікання та акуратно приберіть зайві краї.
Поступово розподіліть начинку на тесті. Помістіть тарт у розігріту духовку на середній рівень і випікайте близько 40 хвилин або поки тарт не стане золотистим.
Завершення:
Дайте тарту добре охолонути перед подачею, додає "Мастер Шеф" Мартиновська. Подавайте тарт з бергамотом як є або за бажання прикрасьте меренгою або подайте з ванільним морозивом.