Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

У розпал літа, коли городи та ринки рясніють свіжими огірками, багато господинь починають активно готуватися до зими, консервуючи соковиті зелені плоди.

Це не тільки чудовий спосіб зберегти літній смак на довгі місяці, але й урізноманітнити зимове меню смачною та корисною закускою.

Консервація огірків з гірчицею, скріншот

Сьогодні ми розглянемо класичний рецепт консервованих огірків, який відрізняється особливо смачним розсолом. Цей рецепт розрахований на приготування двох літрових банок ароматних хрустких огірків, які стануть чудовим доповненням до будь-якого столу.

Для початку слід подбати про інгредієнти.

Вам знадобиться кілограм огірків. Важливо вибирати невеликі цупкі плоди без пошкоджень. Крім того, приготуйте один болгарський перець, дві парасольки кропу, часник (4-6 зубчиків). Що стосується спецій, то нам потрібно буде 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю та 2 лаврові листи.

Для маринаду знадобиться літр води, столова ложка солі та дві з половиною столові ложки цукру. Не забудьте про оцет - нам потрібно буде 8 чайних ложок 9% оцту.

Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua

Тепер перейдемо до процесу приготування. Почніть з того, що ретельно вимийте огірки та замочіть у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе зробити їх більш пружними та хрусткими. У цей час підготуйте банки – вимийте їх содою та простерилізуйте над парою протягом 5 хвилин. Не забудьте прокип'ятити кришки.

Підготуйте спеції – залийте окропом лавровий лист та кріп, залиште на хвилину. Це допоможе розкрити їхній аромат. Тепер можна починати складати інгредієнти у банки. На дно покладіть шматочки болгарського перцю, лавровий лист, чорний і запашний перець, часник та парасольки кропу.

Огірки викладайте в банки особливим способом: перший ряд вертикально, попередньо відрізавши плодоніжку, а другий ряд горизонтально. Зверху додайте ще трохи часнику та кропу. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, знову закип'ятіть її та повторіть процедуру. Після другої заливання воду можна вилити.

Час приготувати маринад. На літр води візьміть столову ложку солі та дві з половиною столові ложки цукру. Доведіть суміш до кипіння, повністю розчинивши сіль та цукор. Залийте гарячим маринадом огірки у банках. У кожну літрову банку додайте по 4 чайні ложки оцту і одразу ж закатайте кришками.

Завершальний етап – перевернути банки, загорнути їх у теплу ковдру та залишити до повного охолодження.

Знай.ua писав, баклажани стануть улюбленим овочом: рецепт літнього салату

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин