Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

У розпал літа, коли городи та ринки рясніють свіжими огірками, багато господинь починають активно готуватися до зими, консервуючи соковиті зелені плоди.

Це не тільки чудовий спосіб зберегти літній смак на довгі місяці, але й урізноманітнити зимове меню смачною та корисною закускою.

Консервація огірків з гірчицею, скріншот

Сьогодні ми розглянемо класичний рецепт консервованих огірків, який відрізняється особливо смачним розсолом. Цей рецепт розрахований на приготування двох літрових банок ароматних хрустких огірків, які стануть чудовим доповненням до будь-якого столу.

Для початку слід подбати про інгредієнти.

Вам знадобиться кілограм огірків. Важливо вибирати невеликі цупкі плоди без пошкоджень. Крім того, приготуйте один болгарський перець, дві парасольки кропу, часник (4-6 зубчиків). Що стосується спецій, то нам потрібно буде 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю та 2 лаврові листи.

Для маринаду знадобиться літр води, столова ложка солі та дві з половиною столові ложки цукру. Не забудьте про оцет - нам потрібно буде 8 чайних ложок 9% оцту.

Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua

Тепер перейдемо до процесу приготування. Почніть з того, що ретельно вимийте огірки та замочіть у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе зробити їх більш пружними та хрусткими. У цей час підготуйте банки – вимийте їх содою та простерилізуйте над парою протягом 5 хвилин. Не забудьте прокип'ятити кришки.

Підготуйте спеції – залийте окропом лавровий лист та кріп, залиште на хвилину. Це допоможе розкрити їхній аромат. Тепер можна починати складати інгредієнти у банки. На дно покладіть шматочки болгарського перцю, лавровий лист, чорний і запашний перець, часник та парасольки кропу.

Огірки викладайте в банки особливим способом: перший ряд вертикально, попередньо відрізавши плодоніжку, а другий ряд горизонтально. Зверху додайте ще трохи часнику та кропу. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, знову закип'ятіть її та повторіть процедуру. Після другої заливання воду можна вилити.

Час приготувати маринад. На літр води візьміть столову ложку солі та дві з половиною столові ложки цукру. Доведіть суміш до кипіння, повністю розчинивши сіль та цукор. Залийте гарячим маринадом огірки у банках. У кожну літрову банку додайте по 4 чайні ложки оцту і одразу ж закатайте кришками.

Завершальний етап – перевернути банки, загорнути їх у теплу ковдру та залишити до повного охолодження.

Знай.ua писав, баклажани стануть улюбленим овочом: рецепт літнього салату

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными