Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

Геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну

У розпал літа, коли городи та ринки рясніють свіжими огірками, багато господинь починають активно готуватися до зими, консервуючи соковиті зелені плоди.

Це не тільки чудовий спосіб зберегти літній смак на довгі місяці, але й урізноманітнити зимове меню смачною та корисною закускою.

Консервація огірків з гірчицею, скріншот

Сьогодні ми розглянемо класичний рецепт консервованих огірків, який відрізняється особливо смачним розсолом. Цей рецепт розрахований на приготування двох літрових банок ароматних хрустких огірків, які стануть чудовим доповненням до будь-якого столу.

Для початку слід подбати про інгредієнти.

Вам знадобиться кілограм огірків. Важливо вибирати невеликі цупкі плоди без пошкоджень. Крім того, приготуйте один болгарський перець, дві парасольки кропу, часник (4-6 зубчиків). Що стосується спецій, то нам потрібно буде 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю та 2 лаврові листи.

Для маринаду знадобиться літр води, столова ложка солі та дві з половиною столові ложки цукру. Не забудьте про оцет - нам потрібно буде 8 чайних ложок 9% оцту.

Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua

Тепер перейдемо до процесу приготування. Почніть з того, що ретельно вимийте огірки та замочіть у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе зробити їх більш пружними та хрусткими. У цей час підготуйте банки – вимийте їх содою та простерилізуйте над парою протягом 5 хвилин. Не забудьте прокип'ятити кришки.

Підготуйте спеції – залийте окропом лавровий лист та кріп, залиште на хвилину. Це допоможе розкрити їхній аромат. Тепер можна починати складати інгредієнти у банки. На дно покладіть шматочки болгарського перцю, лавровий лист, чорний і запашний перець, часник та парасольки кропу.

Огірки викладайте в банки особливим способом: перший ряд вертикально, попередньо відрізавши плодоніжку, а другий ряд горизонтально. Зверху додайте ще трохи часнику та кропу. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, знову закип'ятіть її та повторіть процедуру. Після другої заливання воду можна вилити.

Час приготувати маринад. На літр води візьміть столову ложку солі та дві з половиною столові ложки цукру. Доведіть суміш до кипіння, повністю розчинивши сіль та цукор. Залийте гарячим маринадом огірки у банках. У кожну літрову банку додайте по 4 чайні ложки оцту і одразу ж закатайте кришками.

Завершальний етап – перевернути банки, загорнути їх у теплу ковдру та залишити до повного охолодження.

Знай.ua писав, баклажани стануть улюбленим овочом: рецепт літнього салату

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ