Готується швидко та легко: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт покращеного "не Київського" торта

Готується швидко та легко: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт покращеного "не Київського" торта

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала оригінальний рецепт торта-безе з фундуком та кремом, який ідеально підійде для святкового столу.

Інгредієнти:

Для безе:

  • Білок – 240 г (близько 7 яєць)
  • Цукор - 330 г
  • Фундук – 170 г (смажений та подрібнений)

Для сиропу:

  • Цукор - 170 г
  • Вода – 80 г

Для крему:

  • Жовтки – 160 г
  • Приготовлений сироп
  • Вершкове масло холодне – 320 г
  • Какао – 2 ст. ложки (50 г)

Для декору:

  • Фундук - 180 г

Для початку необхідно збити білки із цукром до стійких піків. Потім акуратно введіть у білкову масу подрібнений обсмажений фундук. "Мастер Шеф" Литвинова радить, викладіть суміш на пергамент, формуючи два круглі коржі, і випікайте в духовці при температурі 120°C до повного висихання, приблизно 1,5-2 години.

У невеликій каструлі змішайте цукор і воду, поставте на середній вогонь і варіть доти, доки сироп не досягне температури 118°C. Цей сироп знадобиться для приготування крему.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, жовтки збийте до пишної маси. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп. Потім поступово додавайте холодну вершкову олію, продовжуючи збивати до отримання гладкого крему. В кінці додайте какао і ретельно перемішайте.

На перший корж безе нанесіть шар крему, потім накрийте його другим коржем і розподіліть крем по поверхні і бокам торта. Прикрасьте торт обсмаженим фундуком, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Використовуйте фундук, що залишився, для прикраси верху торта. Його можна залишити цілим або трохи подрібнити для більш рівномірного покриття.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарантії безпеки в обмін на окуповані території: в ОП відреагували на статтю FT

БФ "Надія" та фонду "Рідна країна" Миколи Томенка передали бойове авто з трейлером спецпідрозділу "Омега"

Обслуговування газових приладів: це точно у ваших інтересах

Соковита курочка Цезар: як зробити смачну вечерю з хрусткою куркою та соусом

Осінні ціни на вітаміни: в скільки обійдуться яблука, виноград і банани

"Мінфін пропонує просто забрати ці гроші": зарплати українців різко зменшаться вже у жовтні

Окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську

Ці дівчата точно вийдуть заміж у 2025: володарки 6 імен зможуть приміряти біле плаття

ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини

Начальник ТЦК назвав "бусифікацію" міфом: українці в коментарях шоковані

Швидкий рецепт запечених яблук: виходить дуже смачний і корисний десерт

Російський воєнкор зіштовхнувся з обличчям "руского міра"

Переслідувачів чекає жорстке покарання: сталкерам не дадуть спокійного життя

Російський літак чи БПЛА «Мисливець»: якою є альтернативна версія

Як заощадити тисячі гривень на оплаті "блакитного палива": інструкція від "Нафтогазу"