Готується швидко та легко: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт покращеного "не Київського" торта
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала оригінальний рецепт торта-безе з фундуком та кремом, який ідеально підійде для святкового столу.
Інгредієнти:
Для безе:
- Білок – 240 г (близько 7 яєць)
- Цукор - 330 г
- Фундук – 170 г (смажений та подрібнений)
Для сиропу:
- Цукор - 170 г
- Вода – 80 г
Для крему:
- Жовтки – 160 г
- Приготовлений сироп
- Вершкове масло холодне – 320 г
- Какао – 2 ст. ложки (50 г)
Для декору:
- Фундук - 180 г
Для початку необхідно збити білки із цукром до стійких піків. Потім акуратно введіть у білкову масу подрібнений обсмажений фундук. "Мастер Шеф" Литвинова радить, викладіть суміш на пергамент, формуючи два круглі коржі, і випікайте в духовці при температурі 120°C до повного висихання, приблизно 1,5-2 години.
У невеликій каструлі змішайте цукор і воду, поставте на середній вогонь і варіть доти, доки сироп не досягне температури 118°C. Цей сироп знадобиться для приготування крему.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, жовтки збийте до пишної маси. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп. Потім поступово додавайте холодну вершкову олію, продовжуючи збивати до отримання гладкого крему. В кінці додайте какао і ретельно перемішайте.
На перший корж безе нанесіть шар крему, потім накрийте його другим коржем і розподіліть крем по поверхні і бокам торта. Прикрасьте торт обсмаженим фундуком, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Використовуйте фундук, що залишився, для прикраси верху торта. Його можна залишити цілим або трохи подрібнити для більш рівномірного покриття.