Грибна ікра: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт неймовірно смачної закуски

Грибна ікра: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт неймовірно смачної закуски

Суперфіналістка дванадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати грибну ікру – чудову закуску або додаток до основних страв.

"Якщо ви шукаєте страву, яка стане ідеальним доповненням до вашого столу, грибна ікра – це те, що потрібно! Ніжна, ароматна, вона ідеально підійде як закуска або додаток до основних страв", – радить "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.

Для грибної ікри нам знадобляться:

  • гриби (печериці або лісові) – 1,5 кг
  • цибуля – 500 г
  • морква – 300 г
  • олія рафінована – 100-200 г
  • часник – 4 зуб.
  • чебрець – за бажанням
  • сіль і перець – за смаком
  • мускатний горіх – 0,5 ч.л.

"Мастер Шеф" Ольга Рябенко відзначила, що з цієї кількості інгредієнтів у неї вийшло чотири баночки грибної ікри по 350 г.

Гриби спершу добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо будете готувати з лісових грибів, то їх треба відварити, печериці варити не потрібно.

Цибулю "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає кубиками, часник дрібно, а моркву натирає на крупній тертці.

На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю з морквою та часником до золотистого кольору. Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає гриби, трішки чебрецю для аромату та на середньому вогні обсмажує все до готовності.

Готові гриби з овочами або подрібнюємо за допомогою блендера, або перекручуємо на мʼясорубці. У кінці додаємо міль, перець, мускатний горіх і перемішуємо все. Готову ікру викладаєм в стерилізовані банки та щільно закриваємо кришками.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ліміт на перекази з "картки на картку": експерти розповіли про "чорні списки" та ризики порушення банківської таємниці

Директори двох клінік під прикриттям програми сурогатного материнства за гроші допомагали самотнім іноземцям стати батьками

Високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити

Колега депутатки Безуглої звинуватив її у підриві обороноздатності країни

Зеленський зустрівся з Рютте у Києві: головні тези їхніх заяв

На сковороді зручніше: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити швидкий фруктовий пиріг

В Польщу через Білорусь: прикордонники затримали українця, що добу блукав лісом

Як не спустити всі гроші на ремонт: помилки, яких можна уникнути

У Києві показали новий потяг метро

Кіберактивісти Head Mare розповіли свою версію вибухів у Торопці

Навіть без тепла платити доведеться: за що українцям виставляють рахунки

В українському банку виявили фінансові махінації на сотні мільйонів: корупційна схема діяла 5 років

Компанія-виробник дронів розповіла, як ТЦК "викрали" їхнього головного інженера

До України йдуть дощі та потужні зливи - синоптики сказали, де і коли буде негода

В Харківській області через лісову пожежу згоріло ціле селище