І картопля, і м'ясо одразу: рецепт подвійних пельменів для задоволення у квадраті

І картопля, і м'ясо одразу: рецепт подвійних пельменів для задоволення у квадраті

Багато хто з нас любить пельмені, але подвійні пробували одиниці. І дуже дарма, адже така страва справді здатна здивувати. Замість однієї начинки ви отримуєте відразу дві.

У цьому рецепті пельменів йде начинка з картоплі та м'ясного фаршу, що вже є ідеальним поєднанням. Так, з готуванням доведеться повозитися, але воно того варте.

Подвійні пельмені, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний 350 г
  • Цибуля 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Сир твердий 50 г
  • Сіль
  • Лавровий лист 2-3 шт
  • Яйця 2 шт
  • Вода 150 мл
  • Борошно пшеничне 350 г

Як приготувати:

Промийте та очистіть картоплю. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.

Поступово додавайте борошно пшеничне, залишаючи приблизно третину на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста. Накрийте тісто та залиште на 20 хвилин.

Наріжте картоплю великими шматочками і викладіть в казан або ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин до м'якості.

Відварена картопля, фото smak

Злийте третину картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя, перемішайте. Додайте натертий на дрібній тертці твердий сир. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.

Розділіть тісто на рівні частини і кожну розкачайте в округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою, щоб вийшли подвійні пельмені.

Закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені і відваріть їх протягом 12-15 хвилин для готовності.

Подвійні пельмені, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Не коштує гроша? Чому селяни отримують копійки за здачу землю в оренду

Нові санкції проти "гаманців" Кремля: Британія заморозила активи двох олігархів

Пенсіонерам можуть заблокувати частину виплат: українцям пояснили, як повернути втрачені гроші

Школярам встановлять нові правила проїзду у громадському транспорті: що зміниться

Екс-власниця популярного кафе у Києві раптово стала Дівою Марією Христос і краде гроші у дружин військових

Ідеальний десерт на осінь: шеф-кухар дала простий рецепт лимонного кексу

В РФ захиснику "Азовсталі" дали довічне та відправили в Сибір

Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах

2,64 гривні за кіловат: у ДТЕК розповіли, як отримати пільговий тариф на світло

Поліція може отримати доступ до телефону: Європейський суд ухвалив рішення

Як правильно підготувати теплицю до зимових холодів: найкращі поради господинь

Дрони ГУР уразили ворожі цілі в Тьоткіно на Курщині

Переїзд, покупки, онуки: українці ризикують втратити субсидії

Рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками: кулінар розкрила фірмовий секрет

Росіяни вдарили по Харківщині: в ОВА розповіли про жертв