Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Рядовка — це досить розповсюджені, але недостатньо відомі гриби. Справжні знавці грибів знають, що ці екземпляри ідеально підходять для приготування різноманітних страв. Їх можна засолити, варити або просто замаринувати на зиму. При цьому готувати їх легко і просто, і в результаті вони завжди виходять дуже смачними і ароматними. Достатньо ознайомитися з загальною технологією приготування рядовок, і кожен може в подальшому додати щось своє до обраних рецептів. Декілька простих рецептів рядовки читайте на сайті Politeka.

Найпростіший і швидкий спосіб приготування рядовок - це варіння. Вам лише треба ретельно очистити їх та вимити. Потім гриби кладуть у каструлю з киплячою водою та кип'ятять протягом 20 хвилин. Після цього воду виливають, а гриби обливають холодною водою. Солити воду не обов'язково, це залежить від подальшого використання.

Щодо соління, стандартна норма - 10 г солі на 2 літри води. Відварені гриби можна обсмажити, замаринувати чи просто заморозити. Також їх можна використовувати у супах, соусах, запіканках та салатах. Цей спосіб готування рядовок дуже простий. Однак, слід пам'ятати, що він можливий лише при наявності свіжозібраних, чистих і не червивих грибів.

Засолити рядовки не складніше, ніж варити, і насправді існують різноманітні рецепти, але рекомендується розпочати з основ, аби створити власний та унікальний спосіб готування. По-перше, оптимально проводити соління рядовок восени, коли вже холодно і осіння рядовка має більш щільну і хрустку консистенцію порівняно з весняною. По-друге, рекомендується засолювати рядовки невеликі і чим менше, тим краще. Занадто великі гриби під час засолювання можуть стати жорсткими і це не сподобається всім.

Щодо самого процесу соління, він дуже схожий на варіння, за винятком того, що до каструлі з водою слід додати лавровий лист, достатньо солі та спецій. Готувати гриби цим способом трошки довше — приблизно 45 хвилин кипіння. Після цього їх, разом із солоним розсолом, перекладають у банку, закривають кришкою і залишають в прохолодне місце на 40 днів. Готувати солоні рядовки дуже просто і швидко. За бажанням, можна додати різні спеції та приправи до маринаду.

Методи маринування рядовок дуже прості і схожі на інші види готування рядовки. Основна відмінність полягає у пропорціях солі, води та оцту. Під час процесу готування самі гриби відварюються у звичайній воді без солі і будь-яких ароматичних добавок. Після цього їх розкладають у посуд, заливають маринадом і піддають стерилізації. Готовні до вживання вони стають буквально через два тижні. У порівнянні з соленими рядовками ці гриби вирізняються більш ніжним і насиченим смаком.

Останні новини України
Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ