Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Рядовка — це досить розповсюджені, але недостатньо відомі гриби. Справжні знавці грибів знають, що ці екземпляри ідеально підходять для приготування різноманітних страв. Їх можна засолити, варити або просто замаринувати на зиму. При цьому готувати їх легко і просто, і в результаті вони завжди виходять дуже смачними і ароматними. Достатньо ознайомитися з загальною технологією приготування рядовок, і кожен може в подальшому додати щось своє до обраних рецептів. Декілька простих рецептів рядовки читайте на сайті Politeka.

Найпростіший і швидкий спосіб приготування рядовок - це варіння. Вам лише треба ретельно очистити їх та вимити. Потім гриби кладуть у каструлю з киплячою водою та кип'ятять протягом 20 хвилин. Після цього воду виливають, а гриби обливають холодною водою. Солити воду не обов'язково, це залежить від подальшого використання.

Щодо соління, стандартна норма - 10 г солі на 2 літри води. Відварені гриби можна обсмажити, замаринувати чи просто заморозити. Також їх можна використовувати у супах, соусах, запіканках та салатах. Цей спосіб готування рядовок дуже простий. Однак, слід пам'ятати, що він можливий лише при наявності свіжозібраних, чистих і не червивих грибів.

Засолити рядовки не складніше, ніж варити, і насправді існують різноманітні рецепти, але рекомендується розпочати з основ, аби створити власний та унікальний спосіб готування. По-перше, оптимально проводити соління рядовок восени, коли вже холодно і осіння рядовка має більш щільну і хрустку консистенцію порівняно з весняною. По-друге, рекомендується засолювати рядовки невеликі і чим менше, тим краще. Занадто великі гриби під час засолювання можуть стати жорсткими і це не сподобається всім.

Щодо самого процесу соління, він дуже схожий на варіння, за винятком того, що до каструлі з водою слід додати лавровий лист, достатньо солі та спецій. Готувати гриби цим способом трошки довше — приблизно 45 хвилин кипіння. Після цього їх, разом із солоним розсолом, перекладають у банку, закривають кришкою і залишають в прохолодне місце на 40 днів. Готувати солоні рядовки дуже просто і швидко. За бажанням, можна додати різні спеції та приправи до маринаду.

Методи маринування рядовок дуже прості і схожі на інші види готування рядовки. Основна відмінність полягає у пропорціях солі, води та оцту. Під час процесу готування самі гриби відварюються у звичайній воді без солі і будь-яких ароматичних добавок. Після цього їх розкладають у посуд, заливають маринадом і піддають стерилізації. Готовні до вживання вони стають буквально через два тижні. У порівнянні з соленими рядовками ці гриби вирізняються більш ніжним і насиченим смаком.

Останні новини України
Поділитися сюжетом

Останні новини

Марія Ланг розповіла, чи чекає на Україну блекаут: «Початок зими буде важким, але…»

Україна перейшла на новий рівень у розробці дронів - ексклюзивні подробиці

В Німеччині висунули звинувачення росіянину, який смертельно поранив українських солдатів

Пенсійні рахунки ВПО під загрозою: правозахисники виступили проти нового законопроєкту

Угода про співпрацю між РФ та КНДР містить "секретний пункт", - WSJ

Українським пенсіонерам потрібно звернутись в ПФУ: часу лишилось до 31 грудня

Диво відбувається двічі на рік: давньогоєгипетські астрономи зашифрували послання фараона Рамзеса II

Маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не потрібно чекати зими

Україна суттєво збільшила експорт агропродукції: в чому причина

Палатний: "Українська команда" відправила вже 75 позашляховиків на передову, "ювілейна" автівка поїхала у 27-му бригаду НГУ

Як покращити сон без ліків: перевірені методи фахівців

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

"Місія - рятувати життя": Валерій Дубиль та команда волонтерів передали медичний вантаж лікарям Херсона, Миколаєва та Чорнобаївки

Ошукав двох пенсіонерів на 340 тис. грн: поліція Києва викрила шахрая

Путін збирає союзників у Казані: експерти розповіли, чого він домагається