Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Як готувати гриби рядовка: найшвидші та прості рецепти

Рядовка — це досить розповсюджені, але недостатньо відомі гриби. Справжні знавці грибів знають, що ці екземпляри ідеально підходять для приготування різноманітних страв. Їх можна засолити, варити або просто замаринувати на зиму. При цьому готувати їх легко і просто, і в результаті вони завжди виходять дуже смачними і ароматними. Достатньо ознайомитися з загальною технологією приготування рядовок, і кожен може в подальшому додати щось своє до обраних рецептів. Декілька простих рецептів рядовки читайте на сайті Politeka.

Найпростіший і швидкий спосіб приготування рядовок - це варіння. Вам лише треба ретельно очистити їх та вимити. Потім гриби кладуть у каструлю з киплячою водою та кип'ятять протягом 20 хвилин. Після цього воду виливають, а гриби обливають холодною водою. Солити воду не обов'язково, це залежить від подальшого використання.

Щодо соління, стандартна норма - 10 г солі на 2 літри води. Відварені гриби можна обсмажити, замаринувати чи просто заморозити. Також їх можна використовувати у супах, соусах, запіканках та салатах. Цей спосіб готування рядовок дуже простий. Однак, слід пам'ятати, що він можливий лише при наявності свіжозібраних, чистих і не червивих грибів.

Засолити рядовки не складніше, ніж варити, і насправді існують різноманітні рецепти, але рекомендується розпочати з основ, аби створити власний та унікальний спосіб готування. По-перше, оптимально проводити соління рядовок восени, коли вже холодно і осіння рядовка має більш щільну і хрустку консистенцію порівняно з весняною. По-друге, рекомендується засолювати рядовки невеликі і чим менше, тим краще. Занадто великі гриби під час засолювання можуть стати жорсткими і це не сподобається всім.

Щодо самого процесу соління, він дуже схожий на варіння, за винятком того, що до каструлі з водою слід додати лавровий лист, достатньо солі та спецій. Готувати гриби цим способом трошки довше — приблизно 45 хвилин кипіння. Після цього їх, разом із солоним розсолом, перекладають у банку, закривають кришкою і залишають в прохолодне місце на 40 днів. Готувати солоні рядовки дуже просто і швидко. За бажанням, можна додати різні спеції та приправи до маринаду.

Методи маринування рядовок дуже прості і схожі на інші види готування рядовки. Основна відмінність полягає у пропорціях солі, води та оцту. Під час процесу готування самі гриби відварюються у звичайній воді без солі і будь-яких ароматичних добавок. Після цього їх розкладають у посуд, заливають маринадом і піддають стерилізації. Готовні до вживання вони стають буквально через два тижні. У порівнянні з соленими рядовками ці гриби вирізняються більш ніжним і насиченим смаком.

Останні новини України
Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ