Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Торт Наполеон — це не лише десерт, а й справжня кулінарна класика, яка давно завоювала серця любителів солодощів.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати торт Наполеон, дотримуючись простого покрокового рецепту від Лізи Глінської з "МайстерШеф". Цей смачний торт складається з кількох тонких шарів ніжного тіста та ароматного крему, і з ним зможе впоратися навіть початківець.

Складові для приготування

На початку приготування потрібно зробити тісто. Для цього на деко насипають борошно, а зверху натирають заморожене масло. Усе добре перемішують, а в окремій мисці змішують сметану, яйце і соду, після чого цю суміш додають до борошна з маслом. Замішують тісто, яке потім ділять на 11 рівних частин. Кожен шматочок обгортають плівкою і ставлять у холодильник на 2 години. Це дозволить тісту охолонути і краще тримати форму під час випікання.

Після охолодження дістають один шматок тіста, розкачують його в круг завтовшки близько 24 см і випікають при температурі 180°C протягом 5-6 хвилин. Таким чином, готують всі 10 коржів.

Приготування крему

Тим часом можна зайнятися кремом. Нагрівають молоко до появи пари, а в іншій мисці збивають яйця з цукром, додаючи борошно та кукурудзяний крохмаль. Потім цю суміш поєднують з третиною гарячого молока і повертають назад у каструлю. Варять на середньому вогні до загустіння.

Формування торта

Коли всі коржі готові, починають формувати торт. На дно форми кладуть перший корж і змащують його трьома столовими ложками крему, після чого повторюють ці дії для всіх 10 коржів. Залишки короткого тіста кришать на крихти і змішують з підсмаженими волоськими горіхами. Ці крихти посипають зверху торта, надаючи йому особливого вигляду.

Остудження

Після цього торт залишають на кілька годин при кімнатній температурі, а потім ставлять у холодильник на 5-6 годин.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків