Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Торт Наполеон — це не лише десерт, а й справжня кулінарна класика, яка давно завоювала серця любителів солодощів.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати торт Наполеон, дотримуючись простого покрокового рецепту від Лізи Глінської з "МайстерШеф". Цей смачний торт складається з кількох тонких шарів ніжного тіста та ароматного крему, і з ним зможе впоратися навіть початківець.

Складові для приготування

На початку приготування потрібно зробити тісто. Для цього на деко насипають борошно, а зверху натирають заморожене масло. Усе добре перемішують, а в окремій мисці змішують сметану, яйце і соду, після чого цю суміш додають до борошна з маслом. Замішують тісто, яке потім ділять на 11 рівних частин. Кожен шматочок обгортають плівкою і ставлять у холодильник на 2 години. Це дозволить тісту охолонути і краще тримати форму під час випікання.

Після охолодження дістають один шматок тіста, розкачують його в круг завтовшки близько 24 см і випікають при температурі 180°C протягом 5-6 хвилин. Таким чином, готують всі 10 коржів.

Приготування крему

Тим часом можна зайнятися кремом. Нагрівають молоко до появи пари, а в іншій мисці збивають яйця з цукром, додаючи борошно та кукурудзяний крохмаль. Потім цю суміш поєднують з третиною гарячого молока і повертають назад у каструлю. Варять на середньому вогні до загустіння.

Формування торта

Коли всі коржі готові, починають формувати торт. На дно форми кладуть перший корж і змащують його трьома столовими ложками крему, після чого повторюють ці дії для всіх 10 коржів. Залишки короткого тіста кришать на крихти і змішують з підсмаженими волоськими горіхами. Ці крихти посипають зверху торта, надаючи йому особливого вигляду.

Остудження

Після цього торт залишають на кілька годин при кімнатній температурі, а потім ставлять у холодильник на 5-6 годин.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев