Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт

Зірка «Мастер Шеф» Валерія Матрохіна запропонувала рецепт картопляних галушок, які називаються ньокі.

Для приготування цієї страви, а саме картопляних ньоків з блакитним сиром, шавлією та волоським горіхом, Матрохіна пропонує взяти наступні інгредієнти: 400 г крохмальної картоплі, 150 г просіяного борошна, 1 ціле яйце, мускатний горіх дрібка солі.

Також необхідно приготувати соус. Для цього переможниця «Мастер Шеф» радить підготувати такі продукти: 250 мл вершків 10-20%, 100 г сиру із блакитною пліснявою, 40 г волоського горіха, листя шавлії (і додатково для презентації).

Перший крок – відварюємо картоплю в кожурі, або запекти в фользі.

Далі відварену картоплю перетерти через сито або прес для картоплі, додати яйце та борошно.

«Тісто довго не вимішувати, достатньо добре змішати», - зазначила переможниця «МастерШеф».

Також Матрохіна показала, як придати форму ньокі за допомогою шпажок.

Рецепт страви з картоплі.

Наступний крок- покласти ньокі на притрушену борошном поверхню,
накрити кухонним рушником. Вони можуть так стояти близько 2-3 годин.

Готуємо соус. Для цього необхідно додати сир з блакитною пліснявою, вершки та листя шавлії в пательню.

«Нагрівати лише до тих пір, поки сир не розтане. Додати мускатний горіх і перець за смаком», - розповіла переможниця «МастерШеф».

Відварюємо ньокі у підсоленій воді 3-5 хвилин або до тих пір, поки ньокі не почнуть підніматись.

Останній крок у приготуванні - поєднайте ньокі із соусом, обережно помішуючи.

Подавати страву переможниця «Мастер Шеф» радить теплою з додаванням волоського горіха та свіжих листів шавлії.

У коментарях до цієї страви з картоплі підписники зірки «МастерШеф» зазначають, що навіть процес приготування виглядає надзвичайно смачно.

«Аж слинка покотилася»,

«Навіть просто дивитися в кайф»,

«Це неймовірно».

Зазначимо, ньокі – це італійська варіація українських галушок. Готують їх із картопляного пюре та, як правило, подають із різними соусами.

Переможниця "Мастер Шеф" поділилася феєричним рецептом сніданку.

Закуска на всі випадки життя - переможниця "Мастер Шеф" розкрила смачний рецепт.

Смакота з картоплі - бюджетний рецепт від зірки "Мастер Шеф", який перетворить обід на свято.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ