Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт

Зірка «Мастер Шеф» Валерія Матрохіна запропонувала рецепт картопляних галушок, які називаються ньокі.

Для приготування цієї страви, а саме картопляних ньоків з блакитним сиром, шавлією та волоським горіхом, Матрохіна пропонує взяти наступні інгредієнти: 400 г крохмальної картоплі, 150 г просіяного борошна, 1 ціле яйце, мускатний горіх дрібка солі.

Також необхідно приготувати соус. Для цього переможниця «Мастер Шеф» радить підготувати такі продукти: 250 мл вершків 10-20%, 100 г сиру із блакитною пліснявою, 40 г волоського горіха, листя шавлії (і додатково для презентації).

Перший крок – відварюємо картоплю в кожурі, або запекти в фользі.

Далі відварену картоплю перетерти через сито або прес для картоплі, додати яйце та борошно.

«Тісто довго не вимішувати, достатньо добре змішати», - зазначила переможниця «МастерШеф».

Також Матрохіна показала, як придати форму ньокі за допомогою шпажок.

Рецепт страви з картоплі.

Наступний крок- покласти ньокі на притрушену борошном поверхню,
накрити кухонним рушником. Вони можуть так стояти близько 2-3 годин.

Готуємо соус. Для цього необхідно додати сир з блакитною пліснявою, вершки та листя шавлії в пательню.

«Нагрівати лише до тих пір, поки сир не розтане. Додати мускатний горіх і перець за смаком», - розповіла переможниця «МастерШеф».

Відварюємо ньокі у підсоленій воді 3-5 хвилин або до тих пір, поки ньокі не почнуть підніматись.

Останній крок у приготуванні - поєднайте ньокі із соусом, обережно помішуючи.

Подавати страву переможниця «Мастер Шеф» радить теплою з додаванням волоського горіха та свіжих листів шавлії.

У коментарях до цієї страви з картоплі підписники зірки «МастерШеф» зазначають, що навіть процес приготування виглядає надзвичайно смачно.

«Аж слинка покотилася»,

«Навіть просто дивитися в кайф»,

«Це неймовірно».

Зазначимо, ньокі – це італійська варіація українських галушок. Готують їх із картопляного пюре та, як правило, подають із різними соусами.

Переможниця "Мастер Шеф" поділилася феєричним рецептом сніданку.

Закуска на всі випадки життя - переможниця "Мастер Шеф" розкрила смачний рецепт.

Смакота з картоплі - бюджетний рецепт від зірки "Мастер Шеф", який перетворить обід на свято.

Поділитися сюжетом

Останні новини

У РНБО вказали на хитрість росіян під час масованих запусків "шахедів"

Через рекордні ціни на яблука в Україні здорожчають соки: є підозри, що наші фрукти опиняються в руках росіян

Як запобігти переломам у людей похилого віку: доктор Комаровський поділився порадами

ГУР підтвердило ліквідацію у Луганську російського розвідника Первухи

Відомий блогер розсекретив урологу роман із Анною Трінчер: "Вона зателефонувала дружині..."

Щоб не замерзнути, доведеться економити на всьому: тарифи на опалення можуть переглянути

Якщо зарплата 19 тисяч гривень: українцям розповіли, яку пенсію вони матимуть

Україна у 2025 році отримає перші французькі винищувачі Mirage-2000: у чому їх особливість

Місцева влада "пиляє" землю у селян: люди бояться заявляти про корупцію

Дрон "Хезболли" атакував резиденцію ізраїльського прем'єра Нетаньяху

Як смачно приготувати гриби та мʼясо: фіналістка "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт

Українцям приходять космічні штрафи за автомобілі, яких у них нема: хто в зоні ризику

Клієнтка Ощадбанку пожалілася, що в неї знімають гроші ні за що: з'явилася реакція банку

Школярам надали три формати навчання: що треба знати

Данило Монін розповів, чому зростає курс долара та євро: «Імпорт вищий за експорт»