Як правильно варити рис, щоб він був смачним і розсипчастим: простий рецепт

Як правильно варити рис, щоб він був смачним і розсипчастим: простий рецепт

Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич пояснила, як правильно варити рис, щоб він завжди виходив смачним і розсипчастим.

"Колега з Таїланду навчила готувати мене розсипчастий рис без рисоварки. Весь секрет в пропорціях!", – розповіла кулінар.

По-перше, забудьте пропорції 1:2 чи 1:3. Щоб зварити ідеальний рис, пропорція рису до води має бути 1:1. На одну склянку рису беремо 1 склянку води. При цьому обʼєм склянки можу бути будь-який, але пропорція не змінюється.

Тому, щоб зварити смачний і розсипчастий рис, нам знадобиться:

  • рис довгозернистий - 1 склянка
  • вода - 1 склянка
  • сіль - за смаком

Спершу рис потрібно дуже добре промити кілька разів у холодній воді: перемішуємо рис у воді, трішки перетираємо його руками, щоб змити побільше крохмалю. У результаті після промивання рис має бути майже прозорим.

Промитий рис всипаємо в каструлю, бажано з товстим дном, та заливаємо його водою, щоб вона вкривала зернятка приблизно на 0,5 см.

Ставимо каструлю на сильний вогонь та, не накриваючи кришкою, доводимо до закипання води. Після закипання накриваємо кришкою, вогонь робимо середній і варимо рис приблизно 15 хвилин до готовності.

Важливо: рис не потрібно солити та перемішувати в процесі варки. Сіль додаємо до вже готового рису за смаком.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ