Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Яблучні пироги- чудовий десерт для осінніх днів. Їх ніжна, соковита текстура, аромат прянощів і солодкість стиглих яблук можуть зігріти навіть в дощову погоду. Однак неможливо визначити єдиний ідеальний рецепт яблучного пирога, оскільки існує безліч смачних варіантів. Деякі з них стали класикою кулінарії, такі як шарлотка, крамбл, штрудель. Але також існують інші особливі рецепти. Як приготувати яблучний пиріг, читайте в матеріалі Politeka.

Інгрідієнти:

  • яблука солодких сортів — 300 г;
  • яйця курки — 3 шт.;
  • борошно вище сортне — 250 г;
  • цукор в піску — 160 г;
  • масло солодковершкове 82% — 60 г;
  • кефір 2,5% — 160 мл;
  • порошок розпушувача — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор — ½ пак.;
  • цукор в пудрі — 2 ч. л.;
  • кориця мелена — ½ ч. л.

Приготування: Процес приготування яблучного пирога починається з просіювання борошна за допомогою сита. Це сприятиме насиченню його повітрям, і пиріг отримає особливу повітряність. До борошна додаємо розпушувач, мелену корицю і ванільний цукор (можна використовувати ванілін або есенцію як заміну).

Яйця розбиваємо в глибокому посуді, додаємо цукор і використовуючи блендер із насадкою "вінчик", збиваємо на високій швидкості до утворення найдрібніших бульбашок.У спінені яйця вливаємо кефір (температурної кімнати), і ще раз збиваємо.

Розтоплене вершкове масло охолоджуємо, щоб воно не було гарячим, і додаємо його до кефірно-яєчної маси, ретельно перемішуючи. Додаємо суху борошняну суміш, і збиваємо тісто на невисокій потужності до повного розчинення всіх грудочок.

Очищаємо яблука від шкірки та серцевини, ріжемо їх кубиками і додаємо до тіста. Кількість яблук регулюємо за смаком: більше фруктів робить пиріг вологішим і соковитішим, менше - пишнішим.

Духовку підігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, вливаємо тісто і розплановуємо його. Посипаємо порошком кориці зверху, щоб надати скоринці рум'яний колір.

Запікаємо в розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою: якщо вона чиста, то яблучний пиріг готовий! Прикрасимо його цукровою пудрою і залишимо охолоджуватися. Та, звісно, можна насолоджуватися ним гарячим.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Росія накопичує ракети: нові атаки можуть спричинити гуманітарну кризу

Позиція Трампа щодо України може коштувати йому виборів: нові опитування показали настрої американців

Марія Ланг розповіла, чи чекає на Україну блекаут: «Початок зими буде важким, але…»

Україна перейшла на новий рівень у розробці дронів - ексклюзивні подробиці

В Німеччині висунули звинувачення росіянину, який смертельно поранив українських солдатів

Пенсійні рахунки ВПО під загрозою: правозахисники виступили проти нового законопроєкту

Угода про співпрацю між РФ та КНДР містить "секретний пункт", - WSJ

Українським пенсіонерам потрібно звернутись в ПФУ: часу лишилось до 31 грудня

Диво відбувається двічі на рік: давньогоєгипетські астрономи зашифрували послання фараона Рамзеса II

Маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не потрібно чекати зими

Україна суттєво збільшила експорт агропродукції: в чому причина

Палатний: "Українська команда" відправила вже 75 позашляховиків на передову, "ювілейна" автівка поїхала у 27-му бригаду НГУ

Як покращити сон без ліків: перевірені методи фахівців

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

"Місія - рятувати життя": Валерій Дубиль та команда волонтерів передали медичний вантаж лікарям Херсона, Миколаєва та Чорнобаївки