Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Яблучні пироги- чудовий десерт для осінніх днів. Їх ніжна, соковита текстура, аромат прянощів і солодкість стиглих яблук можуть зігріти навіть в дощову погоду. Однак неможливо визначити єдиний ідеальний рецепт яблучного пирога, оскільки існує безліч смачних варіантів. Деякі з них стали класикою кулінарії, такі як шарлотка, крамбл, штрудель. Але також існують інші особливі рецепти. Як приготувати яблучний пиріг, читайте в матеріалі Politeka.

Інгрідієнти:

  • яблука солодких сортів — 300 г;
  • яйця курки — 3 шт.;
  • борошно вище сортне — 250 г;
  • цукор в піску — 160 г;
  • масло солодковершкове 82% — 60 г;
  • кефір 2,5% — 160 мл;
  • порошок розпушувача — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор — ½ пак.;
  • цукор в пудрі — 2 ч. л.;
  • кориця мелена — ½ ч. л.

Приготування: Процес приготування яблучного пирога починається з просіювання борошна за допомогою сита. Це сприятиме насиченню його повітрям, і пиріг отримає особливу повітряність. До борошна додаємо розпушувач, мелену корицю і ванільний цукор (можна використовувати ванілін або есенцію як заміну).

Яйця розбиваємо в глибокому посуді, додаємо цукор і використовуючи блендер із насадкою "вінчик", збиваємо на високій швидкості до утворення найдрібніших бульбашок.У спінені яйця вливаємо кефір (температурної кімнати), і ще раз збиваємо.

Розтоплене вершкове масло охолоджуємо, щоб воно не було гарячим, і додаємо його до кефірно-яєчної маси, ретельно перемішуючи. Додаємо суху борошняну суміш, і збиваємо тісто на невисокій потужності до повного розчинення всіх грудочок.

Очищаємо яблука від шкірки та серцевини, ріжемо їх кубиками і додаємо до тіста. Кількість яблук регулюємо за смаком: більше фруктів робить пиріг вологішим і соковитішим, менше - пишнішим.

Духовку підігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, вливаємо тісто і розплановуємо його. Посипаємо порошком кориці зверху, щоб надати скоринці рум'яний колір.

Запікаємо в розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою: якщо вона чиста, то яблучний пиріг готовий! Прикрасимо його цукровою пудрою і залишимо охолоджуватися. Та, звісно, можна насолоджуватися ним гарячим.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ