Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Як приготувати яблучний пиріг: кухар розкрив секретні інгредієнти, які додадуть смаку

Яблучні пироги- чудовий десерт для осінніх днів. Їх ніжна, соковита текстура, аромат прянощів і солодкість стиглих яблук можуть зігріти навіть в дощову погоду. Однак неможливо визначити єдиний ідеальний рецепт яблучного пирога, оскільки існує безліч смачних варіантів. Деякі з них стали класикою кулінарії, такі як шарлотка, крамбл, штрудель. Але також існують інші особливі рецепти. Як приготувати яблучний пиріг, читайте в матеріалі Politeka.

Інгрідієнти:

  • яблука солодких сортів — 300 г;
  • яйця курки — 3 шт.;
  • борошно вище сортне — 250 г;
  • цукор в піску — 160 г;
  • масло солодковершкове 82% — 60 г;
  • кефір 2,5% — 160 мл;
  • порошок розпушувача — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор — ½ пак.;
  • цукор в пудрі — 2 ч. л.;
  • кориця мелена — ½ ч. л.

Приготування: Процес приготування яблучного пирога починається з просіювання борошна за допомогою сита. Це сприятиме насиченню його повітрям, і пиріг отримає особливу повітряність. До борошна додаємо розпушувач, мелену корицю і ванільний цукор (можна використовувати ванілін або есенцію як заміну).

Яйця розбиваємо в глибокому посуді, додаємо цукор і використовуючи блендер із насадкою "вінчик", збиваємо на високій швидкості до утворення найдрібніших бульбашок.У спінені яйця вливаємо кефір (температурної кімнати), і ще раз збиваємо.

Розтоплене вершкове масло охолоджуємо, щоб воно не було гарячим, і додаємо його до кефірно-яєчної маси, ретельно перемішуючи. Додаємо суху борошняну суміш, і збиваємо тісто на невисокій потужності до повного розчинення всіх грудочок.

Очищаємо яблука від шкірки та серцевини, ріжемо їх кубиками і додаємо до тіста. Кількість яблук регулюємо за смаком: більше фруктів робить пиріг вологішим і соковитішим, менше - пишнішим.

Духовку підігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, вливаємо тісто і розплановуємо його. Посипаємо порошком кориці зверху, щоб надати скоринці рум'яний колір.

Запікаємо в розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою: якщо вона чиста, то яблучний пиріг готовий! Прикрасимо його цукровою пудрою і залишимо охолоджуватися. Та, звісно, можна насолоджуватися ним гарячим.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Начисление субсидий по новым правилам: какие данные не учтут

МОУ отреагировало на жуткий скандал с насильниками несовершеннолетней и Обуховским ТЦК

Пожилые украинцы загнаны в угол: в Минсоцполитики анонсировали перерасчет "старых" пенсий

Семейная пара успела собрать важную информацию в пяти украинских городах: им грозит пожизненное заключение

Разъяренный мужчина подает в суд на соседей из-за слишком громкого петуха: птица мешает жить

Как вырастить чайный гриб в домашних условиях: специалисты назвали самый простой способ

Новый подход к обучению: старшеклассникам готовят реформу

В столице Турции произошел теракт

Госэкоинспекция начала сотрудничество с Ассоциацией малых городов Украины

Как быстро приготовить блины: простой пошаговый рецепт

Мобилизированных будут лучше готовить: важный приказ

На саммите БРИКС с участием генсека ООН осудили санкции Запада

МАГАТЭ создает "живой щит" для защиты украинских энергетических объектов зимой – эксперт

"Возникает обеспокоенность": украинцев ждут не только проблемы со светом зимой, детали

Почему дроны не заменят ATACMS для ударов вглубь РФ - объяснение от Минцифры