Як приготувати Київський торт удома: суддя "Мастер Шеф" дав простий рецепт

Як приготувати Київський торт удома: суддя "Мастер Шеф" дав простий рецепт

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати справжній Київський торт у домашніх умовах.

Для коржів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • яєчні білки - 260 г (з 8 яєць)
  • цукор - 100 г + 170 г
  • борошно - 60 г
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • фундук (смажений, подрібнений до крупної крихти) - 200 г
  • сіль - дрібка
  • лимонний сік - кілька крапель

Інгредієнти для крему Шарлот:

  • жовтки яєчні - 8 шт.
  • молоко - 200 г
  • цукор - 260 г
  • вершкове масло 82% - 350 г

Для шоколадного крему додатково знадобиться:

  • какао-порошок - 20 г
  • коньяк - 20 г

Крім того, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав приблизно 120 г горіхів для декору.

За добу до приготування торта "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розділяє яйця на білки та жовтки та "зістарює" білки, накривши їх харчовою плівкою та лишивши на ніч за кімнатної температури.

Подрібнений смажений фундук змішуємо з борошном, крохмалем і ванільним цукром.

До "старих" білків додаємо сіль, лимонний сік та збивамо до піни. Додаємо 100 г цукру та збиваємо до розчинення. Додаємо суміш горіхів і сухих інгредієнтів і лопаткою змішуємо до однорідності.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить навпіл – для двох коржів. Форму змащуємо олією, застеляємо пергаментом, викладаємо тісто та випікаємо в розігрітій до 140 градусів духовці приблизно дві години. Готовим коржам даємо охолонути.

Щоб приготувати крем Шарлот, яєчні жовтки, молоко та цукор змішуємо в сотейнику та, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Даємо охолонути.

Вершкове масло збиваємо до побіління, частинами, в три прийоми додаємо заварну суміш і збиваємо до однорідності. Відділяємо третину крему та змішуємо її з какао-порошком і коньяком.

Щоб зібрати Київський торт, викладаємо на перший корж 3/4 білого крему, накриваємо другим коржем, боки змащуємо рештою білого крему, а зверху змащуємо торт шоколадним кремом. Прикрашаємо Київський торт подрібненими горіхами.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Світлана Гринчук повідомила про знакову зустріч: "Притягнути до відповідальності агресора та надати світу нове бачення впливу війни на довкілля"

Бригада «Гарт» показала, як спрацювала по цілях ворога на Вовчанському напрямку

Як приготувати сметанник "Баунті" без випічки: простий рецепт

Незаконні борги та штрафи за комуналку: адвокат дав пораду споживачам

«По-білоруськи, чисто, акуратно»: Лукашенко заговорив про вибори в Білорусі

Депутат "обвів державу навколо пальця": до його кишені незаконно потрапили 15 млн грн

Поширюється швидше, ніж очікувалося: що чекати від нового "вірусу-мутанта" ХЕС

«Вийшов з-під контролю»: експерт із кібербезпеки пояснив, що могло статися з Telegram-ботом «Резерв+»

Як смачно приготувати горох: простий рецепт ідеального горохового пюре

Як повернути субсидію, якщо її скасував ПФУ: українцям дали шанс

Одна з запущених по Україні ракет могла впасти на Бєлгородщині

Як громадам України поповнити свій бюджет: джерела, де шукати гроші

Чоловік відмовився воювати через хвору тещу: суд розглянув це пояснення

У Ростові після вибуху загорівся цех з виробництва металопластикових вікон

Проблеми з опаленням в Україні: ці дрова точно не підійдуть, можна не розраховувати