Як приготувати Київський торт удома: суддя "Мастер Шеф" дав простий рецепт
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати справжній Київський торт у домашніх умовах.
Для коржів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- яєчні білки - 260 г (з 8 яєць)
- цукор - 100 г + 170 г
- борошно - 60 г
- крохмаль кукурудзяний - 10 г
- ванільний цукор - 10 г
- фундук (смажений, подрібнений до крупної крихти) - 200 г
- сіль - дрібка
- лимонний сік - кілька крапель
Інгредієнти для крему Шарлот:
- жовтки яєчні - 8 шт.
- молоко - 200 г
- цукор - 260 г
- вершкове масло 82% - 350 г
Для шоколадного крему додатково знадобиться:
- какао-порошок - 20 г
- коньяк - 20 г
Крім того, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав приблизно 120 г горіхів для декору.
За добу до приготування торта "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розділяє яйця на білки та жовтки та "зістарює" білки, накривши їх харчовою плівкою та лишивши на ніч за кімнатної температури.
Подрібнений смажений фундук змішуємо з борошном, крохмалем і ванільним цукром.
До "старих" білків додаємо сіль, лимонний сік та збивамо до піни. Додаємо 100 г цукру та збиваємо до розчинення. Додаємо суміш горіхів і сухих інгредієнтів і лопаткою змішуємо до однорідності.
Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить навпіл – для двох коржів. Форму змащуємо олією, застеляємо пергаментом, викладаємо тісто та випікаємо в розігрітій до 140 градусів духовці приблизно дві години. Готовим коржам даємо охолонути.
Щоб приготувати крем Шарлот, яєчні жовтки, молоко та цукор змішуємо в сотейнику та, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Даємо охолонути.
Вершкове масло збиваємо до побіління, частинами, в три прийоми додаємо заварну суміш і збиваємо до однорідності. Відділяємо третину крему та змішуємо її з какао-порошком і коньяком.
Щоб зібрати Київський торт, викладаємо на перший корж 3/4 білого крему, накриваємо другим коржем, боки змащуємо рештою білого крему, а зверху змащуємо торт шоколадним кремом. Прикрашаємо Київський торт подрібненими горіхами.