Як приготувати Київський торт удома: суддя "Мастер Шеф" дав простий рецепт

Як приготувати Київський торт удома: суддя "Мастер Шеф" дав простий рецепт

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати справжній Київський торт у домашніх умовах.

Для коржів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • яєчні білки - 260 г (з 8 яєць)
  • цукор - 100 г + 170 г
  • борошно - 60 г
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • фундук (смажений, подрібнений до крупної крихти) - 200 г
  • сіль - дрібка
  • лимонний сік - кілька крапель

Інгредієнти для крему Шарлот:

  • жовтки яєчні - 8 шт.
  • молоко - 200 г
  • цукор - 260 г
  • вершкове масло 82% - 350 г

Для шоколадного крему додатково знадобиться:

  • какао-порошок - 20 г
  • коньяк - 20 г

Крім того, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав приблизно 120 г горіхів для декору.

За добу до приготування торта "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розділяє яйця на білки та жовтки та "зістарює" білки, накривши їх харчовою плівкою та лишивши на ніч за кімнатної температури.

Подрібнений смажений фундук змішуємо з борошном, крохмалем і ванільним цукром.

До "старих" білків додаємо сіль, лимонний сік та збивамо до піни. Додаємо 100 г цукру та збиваємо до розчинення. Додаємо суміш горіхів і сухих інгредієнтів і лопаткою змішуємо до однорідності.

Тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить навпіл – для двох коржів. Форму змащуємо олією, застеляємо пергаментом, викладаємо тісто та випікаємо в розігрітій до 140 градусів духовці приблизно дві години. Готовим коржам даємо охолонути.

Щоб приготувати крем Шарлот, яєчні жовтки, молоко та цукор змішуємо в сотейнику та, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Даємо охолонути.

Вершкове масло збиваємо до побіління, частинами, в три прийоми додаємо заварну суміш і збиваємо до однорідності. Відділяємо третину крему та змішуємо її з какао-порошком і коньяком.

Щоб зібрати Київський торт, викладаємо на перший корж 3/4 білого крему, накриваємо другим коржем, боки змащуємо рештою білого крему, а зверху змащуємо торт шоколадним кремом. Прикрашаємо Київський торт подрібненими горіхами.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев