Як приготувати курячі котлети по-одеськи: відомий шеф-кухар поділився рецептом

Як приготувати курячі котлети по-одеськи: відомий шеф-кухар поділився рецептом

Популяризатор одеської кухні, ресторатор та шеф-кухар Савва Лібкін розкрив секрет приготування курячих котлет по-одеськи, які він їв у дитинстві завдяки маминому рецепту. Щоб приготувати курячі котлети по-одеськи, вам знадобиться 1 кг курячого філе і трохи білого хліба, який потрібно замочити в молоці.

Поради від Савви Лібкіна щодо приготування курячих котлет по-одеськи:

  1. Використовуйте великі домашні яйця і не полініться приготувати фарш власноруч.
  2. Замість того, щоб відбивати фарш, як для звичайних котлет, просто добре перемішайте його.
  3. Смажте котлети на суміші олії та вершкового масла для найкращого результату.
  4. Подавайте котлети по-одеськи без гарніру, по 6-7 штук на порцію.

Інгредієнти для курячих котлет по-одеськи (на 5 порцій):

  • Куряче філе – 1 кг
  • Яйця – 3 шт.
  • Кріп (гілочка) – 100 г
  • Булочка – 200 г
  • Сіль – за смаком
  • Молоко 2,5% – 100 мл
  • Масло вершкове 73% – 70 г
  • Олія – 50 мл

Як приготувати курячі котлети по-одеськи:

  1. Замочіть хліб: Зріжте скоринку з булочки і замочіть її в молоці на 5 хвилин.
  2. Приготуйте фарш: Пропустіть філе і замочену булочку через м’ясорубку з дрібною решіткою. Додайте яйця, добре перемішайте, потім додайте сіль і дрібно нарізаний кріп. Знову ретельно перемішайте.
  3. Смажте котлети по-одеськи: Використовуйте дві столові ложки, змочені у холодній воді, щоб сформувати котлети з фаршу. Смажте на олії по півтори-дві хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Цей простий рецепт дозволяє легко приготувати курячі котлети по-одеськи вдома, надаючи їм той самий смак і аромат, як у дитинстві. Не забувайте, що основна ідея приготування курячих котлет по-одеськи – це ретельне перемішування фаршу і смаження на суміші олії та вершкового масла.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ