Як приготувати курячі котлети по-одеськи: відомий шеф-кухар поділився рецептом

Як приготувати курячі котлети по-одеськи: відомий шеф-кухар поділився рецептом

Популяризатор одеської кухні, ресторатор та шеф-кухар Савва Лібкін розкрив секрет приготування курячих котлет по-одеськи, які він їв у дитинстві завдяки маминому рецепту. Щоб приготувати курячі котлети по-одеськи, вам знадобиться 1 кг курячого філе і трохи білого хліба, який потрібно замочити в молоці.

Поради від Савви Лібкіна щодо приготування курячих котлет по-одеськи:

  1. Використовуйте великі домашні яйця і не полініться приготувати фарш власноруч.
  2. Замість того, щоб відбивати фарш, як для звичайних котлет, просто добре перемішайте його.
  3. Смажте котлети на суміші олії та вершкового масла для найкращого результату.
  4. Подавайте котлети по-одеськи без гарніру, по 6-7 штук на порцію.

Інгредієнти для курячих котлет по-одеськи (на 5 порцій):

  • Куряче філе – 1 кг
  • Яйця – 3 шт.
  • Кріп (гілочка) – 100 г
  • Булочка – 200 г
  • Сіль – за смаком
  • Молоко 2,5% – 100 мл
  • Масло вершкове 73% – 70 г
  • Олія – 50 мл

Як приготувати курячі котлети по-одеськи:

  1. Замочіть хліб: Зріжте скоринку з булочки і замочіть її в молоці на 5 хвилин.
  2. Приготуйте фарш: Пропустіть філе і замочену булочку через м’ясорубку з дрібною решіткою. Додайте яйця, добре перемішайте, потім додайте сіль і дрібно нарізаний кріп. Знову ретельно перемішайте.
  3. Смажте котлети по-одеськи: Використовуйте дві столові ложки, змочені у холодній воді, щоб сформувати котлети з фаршу. Смажте на олії по півтори-дві хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Цей простий рецепт дозволяє легко приготувати курячі котлети по-одеськи вдома, надаючи їм той самий смак і аромат, як у дитинстві. Не забувайте, що основна ідея приготування курячих котлет по-одеськи – це ретельне перемішування фаршу і смаження на суміші олії та вершкового масла.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ