Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Тетяна Литвинова пропонує спробувати її варіант знаменитого узбецького плову, де поєднуються східні аромати, ніжне м’ясо, рис і овочі.

Цей рецепт, готується менше, ніж за 30 хвилин, а вистачить його на 6-8 порцій.

Щоб у вас вийшов смачний плов, підготуйте такі інгредієнти: рис круглозернистий - 400 г, свинина - 800 г, цибуля ріпчаста - 300 г, морква - 600 г, олія рослинна - 100 мл, спеції для плову "Мрія" - 40 г, сіль - 40 г, часник - 4 головки.

Розпочнемо з підготовки рису – промийте його кілька разів, щоб вода стала прозорою. Замочіть його на 2-3 години.

Поріжте свинину на середні шматочки та добре розігрійте рослинну олію в казані (краще використовувати чавунний). Тетяна підкреслює, що для плову важливо мати саме казан з товстими стінками. Обсмажте м’ясо до утворення золотистої скоринки, після чого додайте нарізану цибулю. Обсмажте цибулю разом з м’ясом, доки вона не стане м'якою та золотистою.

Наступний етап – морква. Наріжте її довгими скибочками, але у жодному разі не натирайте на тертці – так вона звариться, а не обсмажиться, і не надасть плову своєї солодкої нотки. Додайте моркву, коли з казана випарується зайва волога. Важливо зберігати високу температуру, щоб морква обсмажувалася, а не варилася.

Коли всі овочі достатньо обсмажаться, додайте рис, добре його перемішайте з овочами і м’ясом, щоб рис увібрав у себе жир. Долийте окріп, щоб він повністю покрив інгредієнти. Тетяна зазначає, що для плову не варто економити спеції – додайте 40 грамів солі та 40 грамів спецій (барбарис, кумин, куркума).

Після цього додайте головки часнику, не очищаючи їх. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб волога поступово випаровувалася. Через 10-15 хвилин перевірте, чи достатньо рідини – рис має залишатися соковитим, але не перевареним. Закрийте кришку щільно, вимкніть вогонь і дайте страві постояти ще 20-30 хвилин.

Обов'язково зберігайте цей рецепт Тетяни Литвинової і насолоджуйтесь справжнім узбецьким пловом.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків