Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Тетяна Литвинова пропонує спробувати її варіант знаменитого узбецького плову, де поєднуються східні аромати, ніжне м’ясо, рис і овочі.

Цей рецепт, готується менше, ніж за 30 хвилин, а вистачить його на 6-8 порцій.

Щоб у вас вийшов смачний плов, підготуйте такі інгредієнти: рис круглозернистий - 400 г, свинина - 800 г, цибуля ріпчаста - 300 г, морква - 600 г, олія рослинна - 100 мл, спеції для плову "Мрія" - 40 г, сіль - 40 г, часник - 4 головки.

Розпочнемо з підготовки рису – промийте його кілька разів, щоб вода стала прозорою. Замочіть його на 2-3 години.

Поріжте свинину на середні шматочки та добре розігрійте рослинну олію в казані (краще використовувати чавунний). Тетяна підкреслює, що для плову важливо мати саме казан з товстими стінками. Обсмажте м’ясо до утворення золотистої скоринки, після чого додайте нарізану цибулю. Обсмажте цибулю разом з м’ясом, доки вона не стане м'якою та золотистою.

Наступний етап – морква. Наріжте її довгими скибочками, але у жодному разі не натирайте на тертці – так вона звариться, а не обсмажиться, і не надасть плову своєї солодкої нотки. Додайте моркву, коли з казана випарується зайва волога. Важливо зберігати високу температуру, щоб морква обсмажувалася, а не варилася.

Коли всі овочі достатньо обсмажаться, додайте рис, добре його перемішайте з овочами і м’ясом, щоб рис увібрав у себе жир. Долийте окріп, щоб він повністю покрив інгредієнти. Тетяна зазначає, що для плову не варто економити спеції – додайте 40 грамів солі та 40 грамів спецій (барбарис, кумин, куркума).

Після цього додайте головки часнику, не очищаючи їх. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб волога поступово випаровувалася. Через 10-15 хвилин перевірте, чи достатньо рідини – рис має залишатися соковитим, але не перевареним. Закрийте кришку щільно, вимкніть вогонь і дайте страві постояти ще 20-30 хвилин.

Обов'язково зберігайте цей рецепт Тетяни Литвинової і насолоджуйтесь справжнім узбецьким пловом.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев