Як приготувати смачні ажурні млинці: "Мастер Шеф" Литвинова показала простий рецепт
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fc7c6f0c812fc1a2f0274126560a1708c.jpg)
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом ідеальних ажурних млинців, як готували її бабуся та мама.
Для приготування млинців "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує:
- кефір 1% - 0,5 л (можна замінити на кисляк чи сироватку)
- яйця – 2 шт.
- цукор – 1 ст.л. в тісто + 50 г для посипки
- соль – 0,5 ч.л.
- олія - 40 мл
- борошно - 220 г
- вода (гаряча) – 350 мл
- сода харчова – 1 ч.л.
- масло вершкове - 50 г
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує в мисці яйця з кефіром, додає сіль, 1 ст.л. цукру і просіяне борошно. Віничком розмішуємо суміш до однорідності, щоб позбутися грудочок.
Потім вливаємо гарячу воду, додаємо соду і знову перемішуємо. Наприкінці додаємо олію, перемішуємо – і тісто на млинці готове.
Смажимо млинці на розігрітій сковороді - наливаємо тісто в центр і розподіляємо по всій поверхні.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає готові млинці на тарілку і одразу змащує їх холодним вершковим маслом і злегка посипає цукром.
"Коли гарячий тонкий і мереживний млинець одразу змащується вершковим маслом і присипається цукром - він буквально тане у роті", – радить "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.