Як приготувати смачний холодець: кухар розкрив давній український рецепт без желатину

Як приготувати смачний холодець: кухар розкрив давній український рецепт без желатину

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати справжній український холодець, зверніть увагу на наш простий рецепт.

Ним на ютуб-каналі "НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти" поділився Дячук Дмитро.

Щоб приготувати холодець, вам знадобиться свиняча нога, телячий хвіст і гомілка індика. Важливо також мати свинячі шкірки, одну моркву, дві цибулини, чорний перець горошком та часник. Не забудьте про сіль і п’ять літрів води. Всі ці інгредієнти забезпечать вашому холодцю не лише чудовий смак, а й необхідну консистенцію без додавання желатину.

Спосіб приготування:

Першим кроком є підготовка м’яса. Замочіть його у воді на кілька годин або навіть на ніч, щоб видалити зайву кров. Після цього ретельно промийте всі частини м’яса під холодною водою. Далі велику каструлю заповніть м’ясом і заливайте водою, щоб воно було повністю покрите.

Доведіть до кипіння, після чого злийте першу воду, щоб очистити бульйон від дрібних частинок білка. Знову покладіть м’ясо у чисту каструлю, заливайте свіжою водою і доводьте до кипіння. Коли з’явиться пінка, зменште вогонь і видаліть її.

Тепер пришла черга додати моркву та цибулю. Після цього не забудьте додати чорний перець горошком і сіль за смаком. Продовжуйте варити бульйон, а коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його з каструлі. Обов'язково зберігайте бульйон, адже саме він є основою для холодцю.

Після того, як м’ясо охолоне, виділіть чисті шматки без кісток та жиру. Коли бульйон трохи охолоне, проціджуйте його, щоб позбутися дрібних частинок. Додайте в бульйон багато подрібненого часнику, доведіть до кипіння.

Тепер можна розкласти м’ясо по тарілках. Розливайте бульйон зверху, використовуючи сито або марлю, щоб прибрати зайві частинки. На завершення наріжте моркву на кружечки і прикрасьте ними страву разом із зеленню.

Залиште холодець застигати в холодильнику, бажано на всю ніч. Завдяки природному желатину, який вивільняється під час варіння, ваш холодець буде відмінно тримати форму і матиме чудовий вигляд.

Цей рецепт холодцю тожно порадує всіх ваших гостей, тож спробуйте приготувати!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків