Як приготувати смачний холодець: кухар розкрив давній український рецепт без желатину

Як приготувати смачний холодець: кухар розкрив давній український рецепт без желатину

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати справжній український холодець, зверніть увагу на наш простий рецепт.

Ним на ютуб-каналі "НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти" поділився Дячук Дмитро.

Щоб приготувати холодець, вам знадобиться свиняча нога, телячий хвіст і гомілка індика. Важливо також мати свинячі шкірки, одну моркву, дві цибулини, чорний перець горошком та часник. Не забудьте про сіль і п’ять літрів води. Всі ці інгредієнти забезпечать вашому холодцю не лише чудовий смак, а й необхідну консистенцію без додавання желатину.

Спосіб приготування:

Першим кроком є підготовка м’яса. Замочіть його у воді на кілька годин або навіть на ніч, щоб видалити зайву кров. Після цього ретельно промийте всі частини м’яса під холодною водою. Далі велику каструлю заповніть м’ясом і заливайте водою, щоб воно було повністю покрите.

Доведіть до кипіння, після чого злийте першу воду, щоб очистити бульйон від дрібних частинок білка. Знову покладіть м’ясо у чисту каструлю, заливайте свіжою водою і доводьте до кипіння. Коли з’явиться пінка, зменште вогонь і видаліть її.

Тепер пришла черга додати моркву та цибулю. Після цього не забудьте додати чорний перець горошком і сіль за смаком. Продовжуйте варити бульйон, а коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його з каструлі. Обов'язково зберігайте бульйон, адже саме він є основою для холодцю.

Після того, як м’ясо охолоне, виділіть чисті шматки без кісток та жиру. Коли бульйон трохи охолоне, проціджуйте його, щоб позбутися дрібних частинок. Додайте в бульйон багато подрібненого часнику, доведіть до кипіння.

Тепер можна розкласти м’ясо по тарілках. Розливайте бульйон зверху, використовуючи сито або марлю, щоб прибрати зайві частинки. На завершення наріжте моркву на кружечки і прикрасьте ними страву разом із зеленню.

Залиште холодець застигати в холодильнику, бажано на всю ніч. Завдяки природному желатину, який вивільняється під час варіння, ваш холодець буде відмінно тримати форму і матиме чудовий вигляд.

Цей рецепт холодцю тожно порадує всіх ваших гостей, тож спробуйте приготувати!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев