Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Кабачкова ікра по-одеськи має свою особливість. Окрім традиційних інгредієнтів – цибулі, помідорів і часнику, для приготування смачної кабачкової ікри знадобляться болгарський та гострий перець. Вишуканість закуски надає невелика кількість лимонного соку.

Особливості рецепту

Щоб приготувати смачну кабачкову ікру по-одеськи, необхідно спочатку обпекти болгарський перець, щоб зняти шкірку. Помідори також потрібно бланшувати – залити окропом, щоб легше було їх чистити. Цей процес допомагає досягти майже кремової текстури ікри.

Популяризатор одеської кухні Савва Лібкін пропонує сімейний рецепт, за яким, щоб приготувати смачну кабачкову ікру, в кінці процесу додається приблизно 30 мл лимонного соку.

Ікра відмінно зберігається в холодильнику та чудово доповнює будь-які страви, що робить її ідеальною для приготування смачної кабачкової ікри.

Інгредієнти (на 7 порцій):

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Жовтий перець – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Часник – 100 г
  • Гострий червоний перець – 1 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Олія – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Мелений духмяний перець – за смаком

Приготування смачної кабачкової ікри по-одеськи:

  1. Підготувати овочі:

    • Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, видалити насіння і нарізати кубиками.
    • Кабачки помити і нарізати кубиками.
    • Цибулю і часник нарізати скибочками.
    • Гострий перець очистити від насіння і також нарізати скибочками.
  2. Обпалити солодкий перець:

    • Солодкий перець обпалити на вогні, очистити від шкірки, видалити насіння і плодоніжки, нарізати м’якоть кубиками.
  3. Тушкувати овочі:

    • Цибулю, часник і гострий перець обсмажити на 30 мл олії на повільному вогні протягом 15 хвилин до появи карамелізації.
    • Додати кабачки, помідори і болгарський перець. Тушкувати 10 хвилин, додати лимонний сік і тушкувати ще 5 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
    • Готувати на дуже слабкому вогні 20 хвилин. Додати решту олії і вимкнути вогонь. Відрегулювати смак сіллю та перцем.

Так ви зможете приготувати смачну кабачкову ікру, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ