Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Кабачкова ікра по-одеськи має свою особливість. Окрім традиційних інгредієнтів – цибулі, помідорів і часнику, для приготування смачної кабачкової ікри знадобляться болгарський та гострий перець. Вишуканість закуски надає невелика кількість лимонного соку.

Особливості рецепту

Щоб приготувати смачну кабачкову ікру по-одеськи, необхідно спочатку обпекти болгарський перець, щоб зняти шкірку. Помідори також потрібно бланшувати – залити окропом, щоб легше було їх чистити. Цей процес допомагає досягти майже кремової текстури ікри.

Популяризатор одеської кухні Савва Лібкін пропонує сімейний рецепт, за яким, щоб приготувати смачну кабачкову ікру, в кінці процесу додається приблизно 30 мл лимонного соку.

Ікра відмінно зберігається в холодильнику та чудово доповнює будь-які страви, що робить її ідеальною для приготування смачної кабачкової ікри.

Інгредієнти (на 7 порцій):

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Жовтий перець – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Часник – 100 г
  • Гострий червоний перець – 1 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Олія – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Мелений духмяний перець – за смаком

Приготування смачної кабачкової ікри по-одеськи:

  1. Підготувати овочі:

    • Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, видалити насіння і нарізати кубиками.
    • Кабачки помити і нарізати кубиками.
    • Цибулю і часник нарізати скибочками.
    • Гострий перець очистити від насіння і також нарізати скибочками.
  2. Обпалити солодкий перець:

    • Солодкий перець обпалити на вогні, очистити від шкірки, видалити насіння і плодоніжки, нарізати м’якоть кубиками.
  3. Тушкувати овочі:

    • Цибулю, часник і гострий перець обсмажити на 30 мл олії на повільному вогні протягом 15 хвилин до появи карамелізації.
    • Додати кабачки, помідори і болгарський перець. Тушкувати 10 хвилин, додати лимонний сік і тушкувати ще 5 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
    • Готувати на дуже слабкому вогні 20 хвилин. Додати решту олії і вимкнути вогонь. Відрегулювати смак сіллю та перцем.

Так ви зможете приготувати смачну кабачкову ікру, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ