Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Як приготувати смачну кабачкову ікру: відомий шеф-кухар поділився одеським рецептом

Кабачкова ікра по-одеськи має свою особливість. Окрім традиційних інгредієнтів – цибулі, помідорів і часнику, для приготування смачної кабачкової ікри знадобляться болгарський та гострий перець. Вишуканість закуски надає невелика кількість лимонного соку.

Особливості рецепту

Щоб приготувати смачну кабачкову ікру по-одеськи, необхідно спочатку обпекти болгарський перець, щоб зняти шкірку. Помідори також потрібно бланшувати – залити окропом, щоб легше було їх чистити. Цей процес допомагає досягти майже кремової текстури ікри.

Популяризатор одеської кухні Савва Лібкін пропонує сімейний рецепт, за яким, щоб приготувати смачну кабачкову ікру, в кінці процесу додається приблизно 30 мл лимонного соку.

Ікра відмінно зберігається в холодильнику та чудово доповнює будь-які страви, що робить її ідеальною для приготування смачної кабачкової ікри.

Інгредієнти (на 7 порцій):

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Жовтий перець – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Часник – 100 г
  • Гострий червоний перець – 1 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Олія – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Мелений духмяний перець – за смаком

Приготування смачної кабачкової ікри по-одеськи:

  1. Підготувати овочі:

    • Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, видалити насіння і нарізати кубиками.
    • Кабачки помити і нарізати кубиками.
    • Цибулю і часник нарізати скибочками.
    • Гострий перець очистити від насіння і також нарізати скибочками.
  2. Обпалити солодкий перець:

    • Солодкий перець обпалити на вогні, очистити від шкірки, видалити насіння і плодоніжки, нарізати м’якоть кубиками.
  3. Тушкувати овочі:

    • Цибулю, часник і гострий перець обсмажити на 30 мл олії на повільному вогні протягом 15 хвилин до появи карамелізації.
    • Додати кабачки, помідори і болгарський перець. Тушкувати 10 хвилин, додати лимонний сік і тушкувати ще 5 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
    • Готувати на дуже слабкому вогні 20 хвилин. Додати решту олії і вимкнути вогонь. Відрегулювати смак сіллю та перцем.

Так ви зможете приготувати смачну кабачкову ікру, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поделиться сюжетом

Последние новости

Даже в общежитиях действует: украинцы заработали право на 75% скидки по коммуналке

Тарифы на электроэнергию в октябре: энергетики рассказали, для кого они изменятся

«Упал, как мешок»: бывший Лободы отчаянно прыгнул со сцены

Наконец-то модно поедим: Dolce & Gabbana открыла свое первое кафе

Украина может победить рф если будет действовать, как Израиль: экс-министр обороны Великобритании рассказал, как переломить ситуацию в войне

В ГУР сообщили о подрыве военного преступника в Энергодаре

Какие Суперстары купить в адидас?

В Генштабе ВСУ раскрыли подробности удара по российской нефтебазе

Школьников будут держать в ежовых рукавицах: запретят то, к чему привыкли годами

"Но очень болит": песня Пономарева "Офицеры" довела людей до слез

Обменники готовятся покупать доллары по новому курсу: на валютный рынок повлияет несколько факторов

Безлимитный интернет снова за копейки: "Киевстар" восстановил популярную услугу

Рецепт диетического майонеза от судьи "Мастер Шеф" Хименеса-Браво: быстро и вкусно

"Предатель": Потап похвастался работой в Барселоне и получил острый вопрос

Скорость интернета можно увеличить всего за 10 минут: простой трюк с Wi-Fi роутером